Συνδικαλιστές: "Η υπομονή και το φιλότιμο των συναδέλφων μας εξαντλείτε και οι καταγγελίες είναι συνεχείς"

Συνδικαλιστές: "Η υπομονή και το φιλότιμο των συναδέλφων μας εξαντλείτε και οι καταγγελίες είναι συνεχείς"

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Φθιώτιδας:

Αριθμ. Πρωτ.: 10/2020                                                                             Λαμία, 30-03-2020

ΠΡΟΣ:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

1. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2. Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας,

Υποστράτηγο κ. ΚΑΝΕΛΛΟ Γεώργιο

3. Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας,  Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΦΟΥΡΛΑ Δημήτριο

4.  Τα Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό - Ειδικούς Φρουρούς (Ομάδες  Πρόληψης και  Καταστολής Εγκλήματος - Ο.Π.Κ.Ε.) στο Πρώην Στρατόπεδο ΄΄Γερακίνη΄΄ στη Μαλακάσα Αττικής».

ΣΧΕΤ: Υπ΄αριθμ.: 1507/20/576211 από 16/03/2020 έγγραφο (ΑΕΑ/ΔΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/ΤΜ.ΑΝΑΛΥΣ.ΑΝΤΙΜΕΤ.ΕΓΚΛΗΜ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Κύριε Αρχηγέ,

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, συνάδελφοι - μέλη μας που απαρτίζουν τις Ομάδες  Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας καλούνται καθημερινά να εκτελέσουν Υπηρεσία φύλαξης εγκατάστασης Κλειστής  Δομής μεταναστών - κρατουμένων  στο Πρώην Στρατόπεδο ΄΄Γερακίνη΄΄, στη Μαλακάσα - Αττικής.    

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα (από την 17/03/2020 έως και την σήμερον) οι υπηρετούντες συνάδελφοι στην Ο.Π.Κ.Ε., αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Χώρα μας σε όλα τα μέτωπα ( Έβρος, Μεταναστευτικό, Covid-19), εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους στο ακέραιο χωρίς τις όποιες αντιδράσεις, παρόλο που από την πρώτη ημέρα που διατάχθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία εκεί, αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία μέρα με τη μέρα διογκώνονται.

Όμως πλέον η υπομονή και το φιλότιμο των συναδέλφων μας εξαντλείτε και οι καταγγελίες είναι συνεχής καθότι:

Οι συνθήκες που επικρατούν εκεί και ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ο τρόπος  και η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού Covid-19, σε συνδυασμό με την μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής  (καθαριότητα, μάσκες, γάντια, αριθμός διαμένοντων ατόμων σε σκηνές κ.τ.λ.) μεταβάλλουν τον εκεί χώρο με μαθηματική ακρίβεια σε υγειονομική βόμβα, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγιεινή, τόσο των συναδέλφων μας όσο και των οικογενειών τους.

Η  χιλιομετρική απόσταση που καλούνται να διανύσουν καθημερινά  οι συνάδελφοι μας για να μεταβούν στη Μαλακάσα Αττικής είναι πέραν των εκατόν εξήντα (160) χιλιομέτρων, ενώ ο συνολικός χρόνος εργασίας, μαζί με τον απαιτούμενο χρόνο μετάβασης και επανόδου, ξεπερνά τις δώδεκα ώρες ημερησίως, καταπονώντας έτσι κατά πολύ τους συναδέλφους για τους οποίους  ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος λόγω της σωματικής εξάντλησής τους είναι ορατός, καθόσον η εξεύρεση καταλύματος για διανυκτέρευση κοντά στην περιοχή εκτέλεσης υπηρεσίας είναι αδύνατη, λόγο του μέτρου της απαγόρευσης της λειτουργιάς των καταλυμάτων.

Κύριε Αρχηγέ,

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, σας καλούμε με παρέμβασή σας να δώσετε άμεσα λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της υγιεινής των συναδέλφων μας, είτε αναστέλλοντας την πολύωρη μετακίνηση των συναδέλφων της Ο.Π.Κ.Ε. / Δ.Α. Φθιώτιδας εκεί, είτε εξασφαλίζοντας κατάλυμα πλησίον της Δομής μεταναστών καλύπτοντας τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις για την έκτος έδρας αποζημίωση.   

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΔΕΔΕΣ Ευάγγελος