Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 26/01/2017

Νέα σημερινή τοποθέτηση του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης) για το ζήτημα του  υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., οι φωτογραφίες του οποίου κάνουν το γύρο του διαδικτύου της τελευταίες μέρες:

Κάποιοι εκλεγμένοι συνάδελφοι συνδικαλιστές, δυστυχώς όπως αποδεικνύεται, χρειάζεται να μελετήσουν καλύτερα τους σκοπούς, τα υψηλά καθήκοντα και το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφες εξηγήσεις ζήτησε ο Διοικητής από τον Αστυνομικό για τις … τάβλες

Ενώ το περιπολικό όχημα (συμβατικού τύπου) της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Β. Ελλάδας είχε για αρκετούς μήνες σοβαρά μηχανικά προβλήματα στο σύστημα φρένων του και στα ελαστικά του, μόλις πριν από λίγες ημέρες, παρουσίασε και φθορά – βλάβη ακόμα και στο κάθισμα του οδηγού του, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί ένα ξύλινο μαδέρι για τη στήριξή του, που διήρκεσε για ορισμένα 24ωρα. Το περιπολικό όχημα σε κάθε περίπτωση κινήθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για κάποιες 8ωρες υπηρεσίες Αστυνομικών και εντός αυτού υπήρχαν άνθρωποι εργαζόμενοι Αστυνομικοί, οι οποίοι εκτέθηκαν σε κινδύνους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό!!!

Το υγιές, αδεσμευτο και δυναμικό συνδικαλιστικό κίνημα όταν διαπιστώνει τέτοια προβλήματα, οφείλει να τα καταγγέλλει άμεσα, όπως αυτό προβλέπεται από τις Συνταγματικές αρχές, από τη νομοθεσία και τα Καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όχι να προβαίνει σε έρευνες για το ποιος το χρησιμοποιεί, πόσο καιρό ήταν αυτό το πρόβλημα και οτιδήποτε άλλο, δηλαδή να βρίσκει τρόπους και να προσπαθεί να συγκαλύψει τη Διοίκηση με κάθε τρόπο, που φέρει σοβαρές ευθύνες.

Ετσι βέβαια φαίνεται δηλαδή ότι κάποιοι συνδικαλιστές συνδιοικούν και είναι μαζί με τους Διοικητές…

Το συγκεκριμένο όχημα, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης σας γνωστοποιεί ότι εφόσον κινήθηκε όφειλε να το αναδείξει. Αυτός είναι ο πραγματικός συνδικαλισμός. Οτιδήποτε άλλο λέγεται παραγοντισμός και το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης απέχει και πολεμάει τέτοιου είδους μεθόδους.

Γυρνώντας τις Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης σε καθημερινή βάση με ομάδες εργασίας, γινόμαστε μάρτυρες τόσο υλικοτεχνικών ελλείψεων όσο και δέκτες παραπόνων καταστρατήγησης των ωραρίων και της καθημερινής παραβίασης των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας. Είναι λυπηρό αυτόκλητοι δικηγόροι της υπηρεσίας να είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να τρομοκρατούν και να αποτρέπουν τους συναδέλφους από καταγγελίες, βάζοντάς τους, δυστυχώς, την ταμπέλα του αφερέγγυου… Ο ρόλος μας είναι να προστατέυουμε και όχι να λιθοβολούμε στρογγυλεύοντας τις γωνίες… Αυτό που κάνουν δυστυχώς λέγεται «παρασυνδικαλισμός» και «προστασία» στους υψηλόβαθμους και αποτελεί ένα από τα σύγχρονα προβλήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Δηλαδή, συνδικαλιστές να καταγγέλουν τις έλλειψεις και ορισμένοι άλλοι συνδικαλιστές προσπαθούν με απίστευτα επιχειρήματα, να καλύψουν τα γεγονότα, για να προστατεύουν τη Διοίκηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση για το περιπολικό με τα μαδέρια - Τα οχήματα είναι παλιά ...

Καλούμε τον «υπερασπιστή» συνδικαλιστή των Διευθυντών, να μας απαντήσει, ποια είναι η γνώμη του ως εκλεγμένου, για τα χιλιόμετρα και τις εργατοώρες, που συνάδελφοι κινήθηκαν με αυτό το όχημα και τους κινδύνους που αντιμετώπισαν!!! Αλήθεια εάν ένα ιδιωτικό όχημα είχε αυτήν την εικόνα και κινούνταν έστω και για 1 χιλιόμετρο, η τροχαία σε κάθε περίπτωση θα του βεβαίωνε τις παραβιάσεις του ΚΟΚ όπως όφειλε;;;

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα και Τρίτη 30 και 31 Ιανουαρίου 2017 μαζί με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), θα πραγματοποιήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο και Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, έντονη παράσταση διαμαρτυρίας προς τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό στην Αθήνα για το ζήτημα αυτό, ενώ βέβαια θα προστατεύει με καθε τρόπο όλους τους συναδέλφους που αναδεικνύουν τα προβλήματα, με κάθε νόμιμο τρόπο. Εννοείται βέβαια ότι δεν δεχόμαστε καμία τιμωρία για κανέναν συναδέλφο και εμείς με κάθε τρόπο θα προστατεύουμε τους συναδέλφους και δεν θα γινόμαστε οι υπερασπιστές των αξιωματικών διοικητών.

Ε.Κ.Α Θεσσαλονίκης

 

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis