Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:31 | 29/12/2017

Στα όριά τους βρίσκονται οι αστυνομικοί οι οποίοι μόλις πριν λίγες ημέρες είδαν κι άλλες μειώσεις στους μισθούς τους. Το νέο «πετσόκομμα» εντάσσεται στον νόμο που εφαρμόστηκε και είναι της τάξεως των 50 έως 100 ευρώ.

Ήδη, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ένστολων προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς, όπως λένε, εκπρόσωποι των αστυνομικών «έχουν φτάσει στα όριά τους». Τονίζουν ότι από τη μία συρρικνώνεται διαρκώς ο μισθός τους και με αυτό τον μισθό είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα μέσα για την αυτοπροστασία τους, αναλώσιμα, ακόμα και ελαστικά  και εξαρτήματα σε περιπολικά και μηχανές που αντιμετωπίζουν κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

[custom:google-ads]

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης  μιλώντας στην «Π» τονίζει ότι «παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αστυνομικών για εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και τις επιτυχίες ενάντια στο έγκλημα, οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν επιβραβεύονται, αλλά αντιθέτως «τιμωρούνται» με τις μειώσεις αυτές.

Με αφορμή τις γιορτινές μέρες ήθελα να επισημάνω ότι παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην επικράτεια και ειδικά το τελευταίο διάστημα όπου η μία επιτυχία διακατέχεται την άλλη εμπεδώνοντας σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία  και με μεγαλύτερη την υπόθεση απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία από την Κρήτη όπου πέρα από την αναγνώριση του υψηλού επαγγελματισμού που επιδείχθηκε από την πολιτική και φυσική Ηγεσία, είδαμε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις συγχαρητηρίων στο Σώμα μας.

Το οξύμωρο λοιπόν  της όλης υπόθεσης ποιο είναι; Αντί αυτόν τον επιτυχημένο εκ των πραγμάτων κλάδο να τον επιβραβεύσεις,  που τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Χώρα μας, παρά τις περικοπές στους μισθούς που έχει υποστεί στο παρελθόν, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει,  έχοντας σηκώσει στις πλάτες του όλες τις μεταναστευτικές ροές και ένα έγκλημα που συνεχώς εξελίσσεται, βλέποντας τον Έλληνα Αστυνομικό να είναι στην Θέση του, με το φιλότιμό του και να αγωνίζεται καθημερινά τιμώντας τον όρκο που έχει δώσει να υπερασπίζεται και να προστατεύει τους νόμους και το Σύνταγμα, να του επιβάλει η Κυβέρνηση ένα νέο μισθολόγιο αψηφώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναφέρει ότι οι ένστολοι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν μισθό χαμηλότερο από αυτό που λάμβαναν τον Αύγουστο του 2012 και να μην δίνουν σημασία στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής όπου πριν την ψήφιση των νέων μέτρων, έβγαλε ότι αυτά τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να βλέπουμε για άλλη μία φορά τώρα τους μισθούς μας πριν υποδεχτούμε το νέο έτος να μειώνονται,  γονατίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ηθικό αλλά και την οικογένεια του Αστυνομικού που τον κάνεις να νιώθει ότι δεν αναγνωρίζονται οι προσπάθειές του, που με αίμα και ιδρώτα έχει καταφέρει να είναι η κοινωνία μας ασφαλής».

Πολλοί αστυνομικοί, για παράδειγμα οι ανθυπαστυνόμοι και οι αστυφύλακες, διαπίστωσαν προ τετραημέρου τον μισθό τους «κουτσουρεμένο» από 70 έως 150 ευρώ.

Για μεγάλες μειώσεις κάνει όμως λόγο και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Καρακούδης. «Με την εφαρμογή του νέου νόμου όσοι συνάδελφοι κατατάχθηκαν στην Αστυνομία από 1/1/1993 και πριν έχουν τεράστιες μειώσεις. Θα πρέπει πλέον να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι δυνατόν να «ανταμείβεται» έτσι ο αστυνομικός που έχει επιφορτιστεί με την ασφάλεια του πολίτη και την τήρηση του νόμου».

Πηγή: patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis