Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:01 | 27/03/2015
Ο ασφαλιστικός ν. 3865/2010 «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις» που αφορά στα στελέχη των Ε.Δ. & Σ.Α. και μετά από συνδικαλιστική απραξία, ουσιαστικά διαχώρισε τους συναδέλφους σε ευνοημένους και αδικημένους.
 
Και ενώ η διευκρινιστική εγκύκλιος του 2011 αναφορικά με τον ν.3865/2010  έδωσε το δικαίωμα στους «τυχερούς» καταταγέντες τρίτεκνους-πολύτεκνους να βγαίνουν στη σύνταξη μέχρι 31-12-14 με λιγότερα και από τα 24,5 χρόνια,  η μετάβαση μετά και την 1-1-2015 είναι απότομη καθώς δεν αναγνωρίζεται κανένα ευεργετικό προνόμιο ούτε για τα παιδιά, ούτε για τις μητέρες με ανήλικα τεκνά, ούτε φυσικά σε  τρίτεκνους-πολύτεκνους.

 

Και ενώ τα 40 χρόνια εργασίας με ορίζοντα υπηρεσίας το 60ο  έτος παρουσιάζονται ως δεδομένα για τους συναδέλφους που δεν τυγχάνουν των ευεργετικών διατάξεων του ασφαλιστικού ν.3865/2010 (με συνταξιοδότηση σε 24,5 χρόνια εργασίας), τα τέκνα ως δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών ετών απλά δεν υπάρχουν, εν αντιθέσει βέβαια με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους άλλων κλάδων, πλην ένστολων, στους όποιους παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών:
 
  • έως και 5 χρόνια για τη γέννηση παιδιών, 1 για το πρώτο, 2 για το δεύτερο και 2 για το τρίτο (αφορά μόνο συνταξιοδότηση λόγω γήρατος και όχι συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας ή λόγω θανάτου). Το δικαίωμα το έχουν πλέον συγχρόνως και οι δύο γονείς ασφαλισμένοι σε φορείς κύριας όσο και επικουρικής ασφάλισης, με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις και ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης των παιδιών.

 

Η εφαρμογή και στους ένστολους της παραπάνω διάταξης κρίνεται επιβεβλημένη και αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς μας και κατοχύρωσης του θεσμού της οικογένειας ,σε μία εποχή αντιθέσεων που τα στελέχη θα συνυπηρετούν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους την ίδια στιγμή που μητέρες 55 ετών θα μεγαλώνουν ανήλικα τέκνα.
 
Έφτασε ο καιρός που η ομοσπονδία οφείλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του συνόλου και όχι των λίγων και των φίλων.
  

 

Εμείς δηλώνουμε το παρόν σε κάθε εξέλιξη με δυναμικές παρεμβάσεις υπέρ του συνόλου ακόμη και αν χρειαστεί να έρθουμε σε σύγκρουση με κάθε κατεστημένο.
 
http://allagh-poreias.blogspot.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis