Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:20 | 11/06/2020

Σήμερα, 11-6-2020, συνεδρίασε στα Γραφεία της Ομοσπονδίας μας η Εκτελεστική Γραμματεία και συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα του Κλάδου μας, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβανόταν και το μείζον ζήτημα της βαθμολογικής εξέλιξης όλου του αστυνομικού προσωπικού.

O Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αφού καλωσόρισε τα μέλη, ενημέρωσε το Σώμα για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Ομοσπονδίας μας, εστιάζοντας κυρίως στο βαθμολόγιο και στην αναγκαιότητα άμεσης θεσμοθέτησης αυτού από την πλευρά του Υπουργείου μας. Επίσης, υπενθύμισε ότι η Π.Ο.ΑΣ.Υ., με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της, άνοιξε το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και της ανωτατοποίησης των Σχολών, τα οποία σήμερα, όπως προκύπτει από τις επίσημες τοποθετήσεις της Ηγεσίας, βαίνουν προς υλοποίηση. Τέλος, τόνισε ότι η Ομοσπονδία μας, για το σοβαρό θέμα του βαθμολογίου, έλαβε υπόψη της όλες τις κατατεθείσες προτάσεις και ενεργοποίησε όλα τα όργανα της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων, κ. Αθανάσιος ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της Επιτροπής Διοικητικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ., η οποία ομόφωνα αποφάσισε να κάνει δεκτές τις μέχρι τώρα προτάσεις της Ομοσπονδίας μας, ενώ εμπλούτισε αυτές και με άλλες συμπληρωματικές που στόχο έχουν την αναβάθμιση του προσωπικού.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων, κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΑΖΗΣ, παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας την πρόταση του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για το βαθμολόγιο των αστυνομικών, όπου μέσα σε αυτή συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες του προσωπικού, όπως αυτές ορίζονται στις διατάξεις του ν.3686/2008 και προβλέπει για όλους περαιτέρω βαθμολογική εξέλιξη, τόσο στην ενέργεια όσο και στην αποστρατεία, με έμφαση κυρίως στο προσωπικό που τόσα χρόνια, άνισα και άδικα, παραμένει στάσιμο, χωρίς καμία ανέλιξη. Η πρόταση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία.

Η Ομοσπονδία μας, τηρώντας τις καταστατικές της διατάξεις, αύριο, 12-6-2020, θα συζητήσει την πρόταση αυτή στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της και εν συνεχεία, εφόσον εγκριθεί, θα προβεί σε ανάρτησή της επίσημα στην ιστοσελίδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για ενημέρωση όλου του αστυνομικού προσωπικού και έπειτα θα κατατεθεί στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis