Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:55 | 16/01/2020

Σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνεδρίαση, που θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό, στις 12:15 το μεσημέρι, εκτιμάται ότι το ΚΥΣΕΑ θα αποφασίσει την αντικατάσταση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, του οποίου λήγει η τριετής θητεία και κανονικά θα πρέπει να αποστρατευτεί.

Για τη θέση του ακούγονται πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων και τα ονόματα του σημερινού υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχου Ιωάννη Παξιβανάκη και του υποδιοικητή της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), υποναύαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη.

Την νέα ηγεσία στα άλλα δύο επιτελεία, αν τελικά γίνουν αλλαγές, θα καθορίσει εν πολλοίς το γεγονός αν θα υπάρξει αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, εκτιμούν πηγές του Πενταγώνου.

Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στο ΓΕΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) είχαν γίνει μόλις πριν από ένα χρόνο.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis