Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:13 | 08/09/2017
Συνεκπαίδευση με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG2) πραγματοποίησε το διάστημα 4-7 Σεπτεμβρίου το Πολεμικό Ναυτικό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κυκλάδων, Κεντρικού- Νότιου Αιγαίου και Θάλασσας Κυθήρων. Το ΠΝ διέθεσε τις φρεγάτες "ΣΑΛΑΜΙΣ", μετά του οργανικού της ελικοπτέρου S70 Aegean Hawk, "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" και "ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ" ενώ με αεροσκάφη της συμμετείχε και η Πολεμική Αεροπορία. 

Από πλευράς της Συμμαχικής Δύναμης συμμετείχαν το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS DUNCAN (πλοίο έδρας του Διοικητού της SNMG2, Commodore James Morley RN) και η γερμανική φρεγάτα FGS LUBECK. Η συνεκπαίδευση εστιάστηκε σε διαδικασίες αντιμετώπισης απειλής επιφανείας και αέρος, ηλεκτρονικού πολέμου και σε τεχνικά/τακτικά αντικείμενα επικοινωνιών, διοικητικής μέριμνας και ναυτιλίας κατεύθυνσης. 
 
[custom:google-ads]

Επιπροσθέτως, συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας των ασκουμένων και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο. Δείτε στιγμιότυπα από την συνεκπαίδευση του ΠΝ με πλοία της ΝΑΤΟϊκής SNMG2 στις ακόλουθες φωτογραφίες.











 


 


 


 


 








 


 


 


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis