Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 13/07/2019

Συνελήφθησαν, χθες (12-07-2019) το απόγευμα σε περιοχή της Ευρυτανίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Καρπενησίου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 34, 31, 29 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, ο 34χρονος και ο 23χρονος εισήλθαν σε περιφραγμένο αύλιο χώρο οικίας, στα Πετράλωνα Ευρυτανίας, όπου διέμενε 88χρονη ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (4.405) ευρώ που είχε στην τσέπη του φορέματός της και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

[custom:google-ads]

Στο πλαίσιο εκτεταμένων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν να κινούνται σε δασικό χωμάτινο δρόμο, κοντά στα όρια της Π.Ε. Νομού Ευρυτανίας, με την Π.Ε. Νομού Καρδίτσας και ακινητοποίησαν, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 34χρονος, καθώς και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 23χρονος, μαζί με τους δύο ακόμα συλληφθέντες.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και στην κατοχή του 31χρονου, το χρηματικό ποσό που είχαν αποσπάσει από την ηλικιωμένη, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε νομότυπα.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, προέκυψε ότι ο 34χρονος είχε προσεγγίσει, πριν από λίγες ημέρες την ηλικιωμένη στην οικία της, με το πρόσχημα πώλησης προϊόντων, προκειμένου να εντοπίσει σε πιο σημείο είχε τα χρήματά της.

Επιπλέον οι δράστες, μετά τη διάπραξη της ληστείας, άλλαξαν την εξωτερική τους ενδυμασία και προτίμησαν να επιβιβαστούν στο έτερο όχημα που τους ανέμενε (Ι.Χ.Φ.), πλην του 34χρονου, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις Διωκτικές Αρχές.

Από τους αστυνομικούς αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, 23 ετών, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε εκμισθώσει το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς διευκόλυνση και υλοποίηση της εγκληματικής τους πράξης.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis