Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 17/08/2017

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε χθες, μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, μια Αμερικάνα, κατηγορούμενη για απείθεια και για αντίσταση.

Στην ίδια υπόθεση έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, ο 45χρονος σύντροφος της, κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για απλή σωματική βλάβη, για εξύβριση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και απείθεια.

Ο τελευταίος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», συνελήφθη την 13η Ιουλίου 2017 και ώρα 13.10 στα Πηγάδια της Καρπάθου, με την κατηγορία ότι βιαιοπράγησε σε αστυνομικούς.

Ο ίδιος όχι μόνο το αρνήθηκε αλλά δήλωσε, παρουσία του συνηγόρου του κ. Μανώλη Κουτσούκου, θύμα αστυνομικής βίας!

[custom:google-ads]

Χθες η σύζυγος του πριν από την απολογία της προχώρησε στην υποβολή εγκλήσεως σε βάρος 4 αστυνομικών του ΑΤ Καρπάθου και κατά παντός άλλου υπευθύνου αυτουργού ή συνεργού για ψευδορκία μάρτυρα, για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για βασανισμό και προσβολή της αξιοπρέπειας της!

Όπως αναφέρει στην μήνυση της προκειμένου να αποσυμφορηθεί η οδός 28ης Οκτωβρίου από τα μονίμως σταθμευμένα και στις δύο πλευρές οχήματα, το Α.Τ. Καρπάθου σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπάθου ρύθμισαν τη στάθμευση των οχημάτων πλην όμως ο νόμος παραβιάζεται ι συστηματικά με αποτέλεσμα να σταθμεύουν σε μόνιμη βάση αυτοκίνητα έξω ακριβώς από τα καταστήματά τους και να γίνεται προβληματική η λειτουργία τους.

Την 13η Ιουλίου 2017 πλήρωμα περιπολικού άρχισε να καταλογίζει παραβάσεις και τρείς αστυνομικοί ζήτησαν από τον σύντροφο της να μετακινήσει δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες αλλά και το επαγγελματικό του αυτοκίνητο, που ευρίσκοντο σταθμευμένα έξω από το κατάστημα του.

Όπως τονίζει ο σύντροφος της μετακίνησε το αυτοκίνητο και ζήτησε μια μικρή πίστωση χρόνου για να μετακινήσει τις δύο μοτοσυκλέτες. Οταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί του είχαν καταλογίσει πρόστιμα για τη στάθμευση των μοτοσυκλετών.

Διαμαρτυρήθηκε, μετέφερε την μια στον απέναντι δρόμο αλλά αρνήθηκε να μεταφέρει την άλλη για να μην σταθμεύσουν αυτοκίνητα στην είσοδο της επιχείρησης του.
Ενας από τους αστυνομικούς φέρεται να τον άρπαξε από το ένα χέρι για να του περάσει χειροπέδες, εκείνος άρχισε να διαμαρτύρεται και να φωνάζει και όπως υποστηρίζει, ενώ μπήκε στο κατάστημα της για να πιάσει το πορτοφόλι του και να τους επιδείξει την ταυτότητα του, ο ένας αστυνομικός τον χτύπησε στο χέρι και του έσπασε το λουράκι από το ρολόι του. Ενας δεύτερος αστυνομικός, όπως υποστηρίζεται στην έγκληση, τον ψέκασε με σπρέι πιπεριού, παρουσία του 88χρονου πατέρα του, ενώ η ίδια μπήκε ενδιάμεσα τους για να σταματήσει το επεισόδιο.

Υποστηρίζει ότι αστυνομικός ψέκασε και την ίδια με το σπρέι πιπεριού και ο σύντροφος της θόλωσε, άρπαξε ένα ρόπαλο του μπέισμπολ και κτύπησε δύο φορές τον αστυνομικό που κρατούσε τις χειροπέδες, στο κεφάλι.

Οι δύο πολίτες ακινητοποιήθηκαν, τα καταστήματα τους ερευνήθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν δύο κάμερες ασφαλείας, ένας υπολογιστής και τα κλειδιά των καταστημάτων και του αυτοκινήτου.

Αφού νοσηλεύτηκε, όπως περιγράφει στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ακολούθως μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλει μήνυση κατά των αστυνομικών και εκεί άρχισαν να της φωνάζουν.
Υποστηρίζει ότι μια αστυνομικός την οδήγησε σε ένα δωμάτιο και της ζήτησε να βγάλει όλα τα ρούχα της.

Η ίδια, όπως περιγράφει, άρχισε να κλαίει, ενώ όπως υποστηρίζει την άφησαν να στέκεται ολόγυμνη και την σχολίαζαν ειρωνικά. Ακολούθως την κράτησαν σχεδόν για μια μέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Ισχυρίζεται ότι όταν ζήτησε νερό της έδωσαν ένα ανοικτό μπουκάλι, ότι της πήραν όλα τα προσωπικά της είδη και ότι δεν της απαντούσαν στις εκκλήσεις της να τηλεφωνήσει στην Πρεσβεία της χώρας της.

Υποστηρίζει ακόμη ότι την υποχρέωσαν να τους δώσει τα δακτυλικά της αποτυπώματα και την φωτογράφησαν.

Με παρέμβαση του κ. Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών αφέθηκε, όπως περιγράφει, ελεύθερη, ενώ ο σύντροφός της παρέμεινε στην απομόνωση χωρίς νερό παρά τον καύσωνα και χωρίς τροφή μέχρι το απόγευμα της 14ης Ιουλίου 2017.

Ισχυρίζεται ότι οι μηνυόμενοι παραβιάζοντες το καθήκον τους και τον Νόμο αστυνομικοί (άνδρες και γυναίκες) όχι μόνο απέκρυψαν με δόλο την επικίνδυνη χρήση σπρέι αερίου χωρίς να συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις χρήσης αυτού, αλλά διαστρέβλωσαν τα γεγονότα σε τέτοιο βαθμό ώστε έφθασαν στο σημείο να αναφέρουν στις Εισαγγελικές αρχές ότι τάχα τέλεσε σε βάρος τους τα φανταστικά αδικήματα της «αντίστασης» και της «απείθειας».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis