Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τ. Α. Κοζάνης

ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΑΠΑΤΕΣ
Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τ. Α. Κοζάνης

Στην Κοζάνη χθες (18-06-2019) το πρωί, άγνωστο άτομο, τηλεφώνησε σε 56χρονο ημεδαπό και προσποιούμενο τον ιατρό, ανέφερε σε αυτόν ότι συγγενικό του πρόσωπο (κόρη) είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Ύστερα από ενημέρωση του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, οργανώθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς, 32χρονο άνδρα και 41χρονη γυναίκα, κατά το χρόνο που αυτοί μετέβησαν σε προκαθορισμένο σημείο, για να παραλάβουν το χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες, από κοινού με ακόμη τέσσερα (4) άτομα που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη απατών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επίσης, προέκυψε ότι εκτός από την προαναφερόμενη απάτη, τα μέλη της ομάδας, κατά το προηγούμενο διήμερο, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης, τουλάχιστον τρεις (3) ημεδαπές, 71χρονη στην Κοζάνη, 47χρονη και 70χρονη στη Λάρισα, οι οποίες αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων σαράντα πέντε (1.345) ευρώ,
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις και εισιτήρια υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των τεσσάρων αγνώστων μελών της εγκληματικής ομάδας , ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.