Συνελήφθησαν η γυναίκα και ο γιος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ
Συνελήφθησαν η γυναίκα και ο γιος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

 

Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε και κρατεί τη σύζυγο και έναν από τους γιους του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, που προσπάθησαν να περάσουν από τη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου πριν από λίγες ημέρες.

Οι αξιωματούχοι των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν το όνομα και την εθνικότητα της γυναίκας, την οποία περιέγραψαν ως μία από τις συζύγους του αλ-Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας As-Safir, ο λιβανικός στρατός κρατεί την γυναίκα σε συντονισμό με ξένη υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα ταξίδευε με πλαστό διαβατήριο, συνοδευόμενη από έναν από τους γιους της και ανακρίνεται στους χώρους του υπουργείου Άμυνας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έχουν οργανώσει επιχείρηση καταδίωξης των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους και βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή στα συνοριακά περάσματα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό επιθέσεων με στόχο την επέκταση της επιρροής του Ισλαμικού Κράτους στον Λίβανο.

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι κάλεσε, σε ομιλία του που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 13 Νοεμβρίου, τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας και ισχυρίσθηκε ότι το αυτόκλητο "χαλιφάτο" του εξαπλώνεται στη Σαουδική Αραβία και σε ακόμη τέσσερις αραβικές χώρες.

newsbeast.gr