Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 30/08/2020

Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Αυγούστου στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τέσσερα (4) μέλη σπείρας που εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν περισσότερα από 16 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς, οι συλλήψεις των οποίων επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν την μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών από την Αθήνα στον Έβρο με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία από τους δράστες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντόπισαν τους δύο από τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, με το οποίο μετέφεραν την ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.


Διαβάστε επίσης: Ανήλικοι… “σαμποτέρ” προκαλούσαν τροχαία ατυχήματα με σχοινί


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο οχήματα, καθώς επίσης και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 16 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16.369 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
  • 1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 15 εκατοστών
  • το χρηματικό ποσό των 3.995 ευρώ
  • 5 κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis