Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 09/09/2018

Στη σύλληψη δύο γυναικών από τη Βουλγαρία με καταγωγή Ρομά που έριχναν λάδι σε εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου και του Μουσείου Μπενάκη, προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας. 
[custom:google-ads]

Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής στην Παλαιά Βουλή, οι κινήσεις των οποίων κρίθηκαν ύποπτες από τον φύλακα, ο οποίος αναγνώρισε τη μία από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε τους αρμόδιους φορείς.
 
Πώς εγκλωβίστηκαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή
 
Οι φρουροί «εγκλώβισαν» τις δύο γυναίκες αποκλείοντας κάθε έξοδο διαφυγής τους. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, τις συνέλαβαν ενώ άγγιζαν ένα από τα εκθέματα του μουσείου. Έπειτα προχώρησαν σε έλεγχο και εντόπισαν μπουκάλια με λάδι στις τσάντες τους, ενώ είχαν αλείψει και τα χέρια τους με το υγρό. 

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες, που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω, χάρη στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τις είχαν καταγράψει από τις προηγούμενες ενέργειες τους.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για περιπτώσεις φθορών σε μουσεία των Αθηνών.

Οι δύο γυναίκες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis