Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:35 | 09/09/2019

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 5-9-2019 στην οδό Πατησίων, από αστυνομικούς τη Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο (2) αλλοδαποί οι οποίοι κατελήφθησαν την στιγμή που περιεργάζονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα, έχοντας στην κατοχή τους υαλοθραύστη, ψαλίδι και ηλεκτρονικό παρεμβολέα κλειδώματος οχημάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, είχαν συστήσει, το τελευταίο εξάμηνο, συμμορία με σκοπό την διάπραξη κλοπών από πεζούς και από αυτοκίνητα.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, μετακινούνταν σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στις περιοχές του Μοναστηρακίου, της Ακρόπολης, του Συντάγματος και των Εξαρχείων και εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στον δρόμο είτε εντός καταστημάτων. Ακολούθως και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τους αποσπούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα. Σε άλλες περιπτώσεις, για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποιούσαν την μέθοδο της απασχόλησης.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν εντάξει στην εγκληματική τους δράση και διαρρήξεις αυτοκινήτων, όπου έπειτα από θραύση των κλειδαριών ή των παραθύρων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις εκ των οποίων -9- κλοπές από πολίτες, -4- κλοπές από αυτοκίνητα και -1- περίπτωση ληστείας.

Επιπρόσθετα, οι συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει σχετικές ποινές φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις, συνεχίζονται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis