Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 11/12/2019

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-12-2019 στους Αγίους Αναργύρους, στο Καματερό και στο Ίλιον, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τρία (3) άτομα, εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, μέλη εγκληματικού δικτύου που διέπραττε κλοπές οχημάτων με σκοπό την μετέπειτα εμπορική εκμετάλλευση τους. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι εννέα (9) επιπλέον άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής τροχοφόρων κατ’ εξακολούθηση και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και της πλαστογραφίας. Επιπλέον, στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 28χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας μισθώσεως οχημάτων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματικό δίκτυο, με δομημένη και διαρκή δράση, που συστήθηκε από αρχές του 2019 με αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση κλοπή επιβατηγών οχημάτων και την μετέπειτα εμπορική τους εκμετάλλευση, είτε με τη παραποίηση των στοιχείων τους και την επακόλουθη πώληση σε ιδιώτες ή διάθεση σε εταιρεία μισθώσεων είτε με την αποσυναρμολόγηση τους και την πώληση τους ως ανταλλακτικά.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, κάποια από τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν και αγόραζαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα των οποίων η επισκευή ήταν ασύμφορη. Στην συνέχεια, άλλα μέλη του δικτύου εντόπιζαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σταθμευμένα οχημάτων ίδιου τύπου και χρώματος με τα τρακαρισμένα και τα αφαιρούσαν.

Ακολούθως, τα μετέφεραν για μικρό χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο σημείο στους Αγίους Αναργύρους, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ότι δεν φέρουν σύστημα γεωεντοπισμού ( gps ) και σε περίπτωση απουσίας του, τα οδηγούσαν σε συνεργείο αυτοκινήτων, για την παραχάραξη των στοιχείων κυκλοφορίας.

Έπειτα, είτε αναζητούσαν υποψήφιους αγοραστές για να πουλήσουν τα αρχικώς κλεμμένα και μετέπειτα παραποιημένα οχήματα είτε τα μεταβίβαζαν στον 28χρονο, προκειμένου να τα διαθέσει προς ενοικίαση.

Σε άλλες περιπτώσεις, τα αφαιρεθέντα οχήματα που κατέληγαν στα συνεργεία, τα αποσυναρμολογούσαν και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά.

Επιπλέον, χαρακτηριστικό της δράσης τους, αποτελούσε το γεγονός ότι εγκατέλειπαν τις αρχικές πινακίδες των οχημάτων στο ποτάμι του Κηφισού ώστε να είναι δυσχερής η ανεύρεσή τους ενώ στις περιπτώσεις που δεν ήταν εφικτή η ανεύρεση-αφαίρεση αυτοκίνητου ίδιου χρώματος με το αρχικό (τρακαρισμένο), τα πωλούσαν επικαλούμενοι αλλαγή του χρώματος.

Από τις έρευνες σε οικίες και σε ένα συνεργείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  • Πλήθος εγγράφων που σχετίζονται με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων
  • Διάφορα ανταλλακτικά καθώς και -6- εγκέφαλοι οχημάτων
  • Πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας
  • Πλήθος κλειδιών οχημάτων
  • Μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο ως μέσα διάπραξης αξιόποινων πράξεων
  • -17- κινητά τηλέφωνα

Ακόμη, βρέθηκαν επτά (7) κλεμμένα αυτοκίνητα εκ των οποία τα πέντε (5) είχαν παραποιημένα στοιχεία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι τρείς (23) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis