Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:45 | 17/04/2021

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 13-4-2021 στον Ασπρόπυργο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, τρεις (3) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, διευκόλυνση διαμονής και κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί τους (ημεδαπός και αλλοδαπός).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα πλαστογραφία εγγράφων και πιστοποιητικών, τα οποία στη συνέχεια κατέθεταν σε Δημόσιες Υπηρεσίες, με σκοπό την εξαπάτησή τους και την υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, με τελικό σκοπό τη νομιμοποίηση αλλοδαπών.

Ως βιτρίνα για την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους χρησιμοποιούσαν κατάστημα mini market στην περιοχή του Ασπροπύργου, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί συμφωνούσαν με τα μέλη του κυκλώματος την τιμή για την έκδοση άδειας διαμονής, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη και υποβολή φακέλου δικαιολογητικών στην αντίστοιχη Υπηρεσία.

Οι τιμές για κατάρτιση πλήρους φακέλου δικαιολογητικών, ανέρχονταν στα -1.500- ευρώ, ενώ σε περίπτωση κατάρτισης μεμονωμένων δικαιολογητικών, οι τιμές κυμαίνονταν από -150- έως -300- ευρώ, ανάλογα με το είδος του πιστοποιητικού.

Το κύκλωμα είχε τη δυνατότητα να πλαστογραφεί ή να υφαρπάζει μεγάλη γκάμα δικαιολογητικών, όπως βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ., βεβαιώσεις απογραφής Ε.Φ.Κ.Α., βεβαιώσεις Α.Μ.Κ.Α., πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις Νοσοκομείων, πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας διαμονής κλπ.

Επιπρόσθετα το κύκλωμα διέθετε διαμέρισμα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, το οποίο είχε μετατρέψει σε άτυπο ξενώνα, προκειμένου να διευκολύνει τη διαμονή αλλοδαπών που στερούντο νομίμων εγγράφων παραμονής, έναντι αμοιβής που ανέρχονταν στα -150- ευρώ κατ' άτομο μηνιαίως.

Στον ξενώνα εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι και συνελήφθησαν διότι στερούντο εγγράφων νόμιμης διαμονής στη χώρα.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -18- διαβατήρια,
  • -2- δελτία ταυτότητας,
  • -9- άδειες διαμονής,
  • -5- βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας διαμονής,
  • -14- βεβαιώσεις κρατικού νοσοκομείου,
  • -9- βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και
  • το χρηματικό ποσό των -5.345- ευρώ

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis