Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:28 | 10/12/2019

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν σε επιχειρήσεις όπου εργάζονταν, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν και τα  6  μέλη της ομάδας, ενώ στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (09-12-2019) το πρωί στη Θήβα, συνελήφθησαν  4 από αυτά.

Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν  3  άνδρες, ηλικίας 43, 42 & 38 ετών, καθώς και μία 30χρονη, ενώ αναζητούνται ακόμα ένας 43χρονος και μία 28χρονη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ένοπλων ληστειών, καθώς και κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, τα μέλη είχαν ενωθεί σε ομάδα, με συγκεκριμένη δομή και δράση, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2018, ενώ όπως προέκυψε ενέχονται σε  2 υποθέσεις ληστειών & μία απόπειρα ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 31-03 έως 04-11-2018.

Στόχος τους ήταν αλλοδαποί που διέμεναν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ορνιθοτροφεία, φυτώρια), οι οποίες δεν διέθεταν συναγερμούς και καταγραφικά συστήματα, ενώ βρίσκονταν σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίσεις Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. - Δρομολογούνται αλλαγές

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, προτιμούσαν να δρουν βραδινές ώρες, ενώ διέπρατταν τις ληστείες με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες τύπου full face και χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο για την απειλή των θυμάτων τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις ασκούσαν σωματική βία, τραυματίζοντας τα θύματά τους και με αιχμηρά ή άλλα αντικείμενα, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα.

Επιπλέον, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό των θυμάτων τους, ενώ ένα από τα μέλη τους, ήταν ήδη υπάλληλος σε μία εκ των επιχειρήσεων, λειτουργώντας ως πληροφοριοδότης της ομάδας.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, καθώς και στα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (22) κινητά τηλέφωνα,  4  αναδιπλούμενα μαχαίρια & δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis