Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:42 | 30/03/2018

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας συνελήφθησαν σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας, 50χρονος αστυνομικός και 43χρονος ημεδαπός – ιδιώτης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας που αφορά τη χρήση και κίνηση των οχημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και εν γένει νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δύο συλληφθέντες άνηκαν σε κύκλωμα που τηλεφωνούσε σε άτομα που είχαν καταχωρήσει αγγελίες πώλησης οχημάτων σε διαδικτυακό ιστότοπο, εμφανιζόμενοι ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές αυτών.

Στη συνέχεια κατήρτιζαν και απέστελναν, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πλαστά αποδεικτικά τραπεζικών εμβασμάτων κατάθεσης του αντιτίμου για την αγορά του οχήματος και αφού το παραλάμβαναν, το διέθεταν προς πώληση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στον ίδιο ιστότοπο, κάνοντας χρήση ψευδών στοιχείων πωλητή και τιμή πώλησης αρκετά χαμηλότερη της τρέχουσας αξίας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ξεκίνησε με ευρωπαϊκά κονδύλια η ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis