Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 07/04/2021

Αστυνομικός που υπηρετεί σε νευραλγικό πόστο στη Λευκωσία συνελήφθη από συναδέλφους του και τέθηκε υπό κράτηση, μετά από καταγγελία της συζύγου του για βία στην οικογένεια.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο και η σύζυγος του αστυφύλακα προέβη σε καταγγελία για κατ' ισχυρισμόν κακοποίησή της. Συγκεκριμένα, έδωσε κατάθεση στο ειδικό κλιμάκιο που συστάθηκε πρόσφατα στο ΤΑΕ Λευκωσίας για βία στην οικογένεια όπου και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν. Στο σώμα της γυναίκας υπήρχαν εμφανή σημάδια και στάληκε αμέσως για ιατρική εξέταση, ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως ο σύζυγός της και φερόμενος δράστης του ξυλοδαρμού να συλληφθεί. 

Αυτός φόρεσε χειροπέδες για υπόθεση βίας στην οικογένεια και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτησή του για δύο ημέρες. Χθες το απόγευμα αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος, με τις εξετάσεις να συνεχίζονται. Παράλληλα, χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου έθεσε σε διαθεσιμότητα τον εν λόγω αστυνομικό, αφού για λόγους αρχής και αφού όλοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου στο Δικαστήριο, δεν επιδεικνύεται καμιά ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά. 

Ο αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία πρώτης γραμμής έχει δώσει τους δικούς του ισχυρισμούς για το πώς εξελίχθηκε το επεισόδιο αφήνοντας να νοηθεί ότι υπήρξε κάποιου είδους πρόκληση. Στόχος του ειδικού κλιμακίου βίας στην οικογένεια του ΤΑΕ Λευκωσίας είναι όπως με τη συμπλήρωση των εξετάσεων, η υπόθεση καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Μιχάλης Χατζηβασίλης 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis