Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 06/10/2015

Χειροπέδες σε έναν ακόμα μεσάζοντα εξοπλιστικών προγραμμάτων, τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο, πέρασαν το πρωί οι αστυνομικοί εκτελώντας ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, ο οποίος ερευνά την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων KORNET. Ενταλμα εξεδόθη και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την σύλληψη του γιου του και ενός εκπροσώπου της εταιρίας του. 

Τον είχε «δώσει» ο Αντώνης Κάντας  

Το ένταλμα εκδόθηκε για μίζες ύψους 3 εκατ. δολαρίων προς τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Την μίζα έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας από το Δεκέμβριο του 2013 αλλά τα στοιχεία έδεσαν μετά τις απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έφτασαν στον ανακριτή από Ελβετία και Αυστρία.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία και δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια κάθειρξη) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τη δίωξη άσκησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος και αφορά την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς τύπου KORNET. 

Τα τρια εκατ. δολάρια φέρονται να διακινήθηκαν από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο τότε διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας να προωθήσει τηνυπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του οπλικού συστήματος. Το συνολικό κόστος για την αγορά των KORNET ανήλθε σε 100 εκατ. δολάρια και σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας έχει πει στις δικαστικές αρχές, έλαβε από τον Κωνσταντίνο Δαφέρμοπρομήθεια ύψους 3% της συνολικής αξίας της σύμβασης και άρχισε να εισπράττει τα χρήματα μετά την υπογραφή της. Από τα 3 εκατ. δολάρια έλαβε τα 700.000 σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της στην τράπεζα UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα στην Ελβετία. 

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis