Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:54 | 10/09/2021

Για πρωτοφανές περιστατικό στα τοπικά χρονικά κάνουν λόγο πληροφορίες του agrinionews.gr. Oι αστυνομικές αρχές του Αγρινίου προέβησαν στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του διοικητή της μονάδας της αεροπορίας  (Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου) για απείθεια!

Η εξέλιξη σημειώθηκε ως συνέχεια  συμβάντος στις εγκαταστάσεις του Αεροπορικού Αποσπάσματος όπου οι αστυνομικές αρχές μετέβησαν για να ελέγξουν αν εφαρμόζεται η απόφαση για μη διεξαγωγή των αγώνων dragster στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Οι αγώνες του κυπέλλου Dragster ΑΣΗ ήταν προγραμματισμένο  να ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στο Αγρίνιο ωστόσο στο «παρα πέντε» αναβλήθηκαν  λόγω ανάκλησης της άδειας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στην αστυνομία ωστόσο υπήρξαν καταγγελίες πως εντός του χώρου βρίσκονται δεκάδες άτομα και οχήματα και πως διεξάγονταν αγώνες.

Οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν για να ελέγξουν τη βασιμότητα των καταγγελιών. Για 40 περίπου λεπτά δεν τους επιτρέπονταν η δυνατότητα εισόδου στο χώρο του Στρατιωτικού Αεροδρομίου με τις αεροπορικές αρχές να επικαλούνται διαδικαστικούς λόγους, όπως την υποχρέωση έκδοσης σχετικής άδειας από τη 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου όπου υπάγεται ο μονάδα του Αγρινίου .

Ο έλεγχος λοιπόν της βασιμότητας ή μη των καταγγελιών για τους αγώνες δεν κατέστη εφικτός να γίνει καθώς η είσοδος δεν επιτράπηκε στους αστυνομικούς. Ο διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος δεν ήταν παρών αλλά ακολούθως μετέβη οικειοθελώς στο αστυνομικό Τμήμα.

Εκεί συνελήφθη καθώς σε βάρος του οι αστυνομικοί του Τμήματος Αγρινίου σχημάτισαν δικογραφία για απείθεια. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον αρμόδιο Στρατιωτικό Εισαγγελέα Ιωαννίνων ενώ ο διοικητής αφέθηκε ελεύθερος.

 

www.agrinionews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis