Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:27 | 01/06/2019

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Ζαχάρω, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε συμμορία, διακίνηση, πώληση και κατοχή ναρκωτικών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 40χρονο ημεδαπό, μέλος της συμμορίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία μέλη της συμμορίας.

[custom:google-ads]

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία ακόμη (45) χρηστών που προμηθευόταν ναρκωτικά από τα μέλη της συμμορίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, διακριβώθηκε ότι ο 57χρονος ενέχεται τους τελευταίους έξι μήνες σε (660) περιπτώσεις διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, είτε στον 40χρονο συνεργό του, είτε απευθείας σε χρήστες στη Ζαχάρω Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο συλληφθείς είχε διακινήσει περισσότερα από έξι κιλά κάνναβης καθώς και ποσότητα κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τον 40χρονο, διακριβώθηκε ότι προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από τον 57χρονο και στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικομανείς της περιοχής, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας που αναζητούνται είναι αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι έχοντας ως έδρα την Αττική, προμήθευαν τον 57χρονο με τις ναρκωτικές ουσίες και παράλληλα διακινούσαν ναρκωτικά σε χρήστες.

Από την έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (45) χρηστών, οι οποίοι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της συμμορίας, ενώ συνελήφθη ο 43χρονος, ο οποίος χθες (30-5-2019) το απόγευμα αγόρασε (10,8) γραμμάρια κάνναβης, από τον 57χρονο.

Οι δράστες είχαν αναπτύξει κωδικοποιημένη φρασεολογία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους τοξικομανείς προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των Αστυνομικών Αρχών σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη και στην οικία του 57χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • (778) γραμμάρια κάνναβης,
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Ένα κινητό τηλέφωνο και
  • Κάρτες sim κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis