Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 05/10/2016

Ενας “εξωτερικός συνεργάτης” της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) συνελήφθη στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία ότι έκλεβε άκρως απόρρητους κωδικούς, με τους οποίους η συγκεκριμένη υπηρεσία μπορούσε να παρακολουθεί ξένες κυβερνήσεις.

Η σύλληψη έγινε στα τέλη Αυγούστου, αλλά αποκαλύφθηκε μόλις το απόγευμα της Τετάρτης από πηγές των αμερικανικών αρχών ασφαλείας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο “εργολήπτης” της NSA έκλεψε και αποκάλυψε κωδικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, που είχαν αναπτυχθεί για να εισβάλλει η αμερικανική υπηρεσία στα δίκτυα ξένων κυβερνήσεων. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί έφεραν σήμανση ότι αποτελούν περιουσία της αμερικανικής κυβέρνησης και ότι είναι “άκρως απόρρητο υλικό”.

Η αποκάλυψη της κλοπής αποτελεί ακόμη μια εξευτελιστική εξέλιξη για την NSA, μετά την υπόθεση του Εντουαρντ Σνόουντεν που το 2013 – ως εξωτερικός συνεργάτης και αυτός – απέσπασε και δημοσίευσε στοιχεία για τις παρακολουθήσεις που διενεργούσε τότε η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο άνθρωπος που συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο, εργαζόταν – όπως και ο Σνόουντεν – για την εταιρία συμβούλων Booz Allen Hamilton, που αναλαμβάνει την εφαρμογή προγραμμάτων που σχετίζονται με το διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis