Συνελήφθη ο διευθυντής της Ιντερπόλ στα Τίρανα

ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Συνελήφθη ο διευθυντής της Ιντερπόλ στα Τίρανα

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν, αργά χθες το βράδυ, τον διευθυντή της «Ιντερπόλ Τίρανα» Αρτάν Μπαϊρακτάρι και τη Λορέτα Αλλα, ανώτερη υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας.
Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για «κατάχρηση καθήκοντος», διότι δεν είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους για πληροφορίες που προσκόμισαν οι βελγικές αρχές, τον περασμένο Ιανουάριο, σε σχέση με την εγκληματική δράση του συλληφθέντος βουλευτή Μαρκ Φρόκου, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο συμπατριώτη του, το 1999, στις Βρυξέλλες.


Οι Αρτάν Μπαϊρακτάρι και Λορέτα Αλλα κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση ως ύποπτοι για απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και Παραπόνων της αλβανικής Αστυνομίας ερευνούσε εδώ και περίπου δύο μήνες την υπόθεση με τους ανώτερους υπαλλήλους της Ιντερπόλ.

Ο 43χρονος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Μαρκ Φρόκου προκύπτει να έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση στο Βέλγιο, μετά τη δολοφονία ενός Αλβανού πολίτη, το 1999.

Επίσης, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, υπήρξε μέλος ενός δικτύου πορνείας που εκτείνεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με τους δύο αδελφούς του, ένας από τους οποίους συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο χρόνια και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία, στην Αλβανία, ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας το 2013, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση των αδερφών Φρόκου.

protothema.gr