Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 25/07/2018

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών η ανθρωποκτονία της 88χρονης Φούλας Παπανδρέου.

 
Δράστης φέρεται ένας 26χρονος Ελληνας ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμα ένα άτομο που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο.
 
Οι πληροφορίες θέλουν το δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση να δέχτηκε προσωπικό/ά αντικείμενο/α του ηλικιωμένου θύματος από τον 26χρονο, καθώς σχετίζεται με την εμπορία τιμαλφών.
 
Η Ασφάλεια Πατρών κινήθηκε μεθοδικά στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας που μεσολάβησε από την ανθρωποκτονία και όπως είχε γράψει η «Π» επέλεξε συνειδητά από την πρώτη στιγμή να μην καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες.
 
[custom:google-ads]
 
Μια εκδοχή ήθελε να έχει βάλει στο επίκεντρο των ερευνών συγκεκριμένα κομμάτια του παζλ, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξιχνίαση της δολοφονίας που συγκλόνισε την Πάτρα.
 
Οπως είναι γνωστό, ο θάνατος της Φούλας Παπανδρέου (συζύγου του αείμνηστου προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ανδρέα Παπανδρέου) οφειλόταν σε στραγγαλισμό και πιστοποιήθηκε την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα.
 
Το θύμα είχε δεχθεί χτυπήματα και στο κεφάλι, τα οποία δεν ήταν όμως αυτά που την οδήγησαν στο μοιραίο.
 
Ωστόσο για την Αστυνομία το γεγονός ότι ο δράστης ασχολήθηκε με την 88χρονη ήταν ένα στοιχείο που αξιολογήθηκε, όπως και η τακτική που ακολούθησε στο ψάξιμο του υπνοδωματίου της άτυχης γυναίκας.
 
Τα άγρια χαρακτηριστικά του εγκλήματος, ο χρόνος που συντελέστηκε (μέρα μεσημέρι), το σημείο (σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Πάτρας) και η αναγνωρισιμότητα του θύματος υποχρέωσαν εξαρχής την Αστυνομία να είναι προσεκτική στις κινήσεις και τις δηλώσεις της.
 
Η ανθρωποκτονία είχε προσδιοριστεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ 11.30 π.μ. έως 12.15 το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου.
 
Εντύπωση προκάλεσε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπήρξε παραβίαση στην πόρτα του διαμερίσματος που διέμενε. Παρά ταύτα, η καθημερινότητα της 88χρονης (έκανε τηλεφωνικές παραγγελίες για ψώνια) ήταν τέτοια, που της επέτρεπε να ανοίγει και χωρίς να επιβεβαιώσει προηγουμένως την ταυτότητα του ατόμου που θα έφτανε στο κατώφλι του σπιτιού της.
 
Το μοιραίο μεσημέρι, προφανώς εν αγνοία της, άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο της…
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
 
Πηγή: pelop.gr

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis