Συνελήφθη ο καταδικασθείς σε ισόβια για τον φόνο της γιαγιάς του – Κρυβόταν σε σπηλιά

ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ... ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Συνελήφθη ο καταδικασθείς σε ισόβια για τον φόνο της γιαγιάς του – Κρυβόταν σε σπηλιά

Συνελήφθη χθες το πρωί από 4 αστυνομικούς της δημόσιας ασφάλειας και του τμήματος φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε αγροτική περιοχή στ’ Ασγούρου και συγκεκριμένα σε σπηλιά κοντά στην οικία του, στο ύψος του δημόσιου ΚΤΕΟ, ο 30χρονος Κυριάκος Μαρκόπουλος, καταδικασθείς σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 ετών για ανθρωποκτονία και ληστεία από κοινού της 69χρονης γιαγιάς του Ουρανίας Γερολύμου του Ευαγγέλου, ερήμην, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.


Σε αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνίδια επιχείρηση και βρήκαν τον 30χρονο να κοιμάται στην σπηλιά. Τον ακινητοποίησαν, ενώ δεν προέβαλε αντίσταση.


Ο 30χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και ακολούθως μετέβη στο αρμόδιο ποινικό τμήμα για να ασκήσει έφεση κατά της ερήμην καταδικαστικής αποφάσεως.


Οδηγείται στις φυλακές, ενώ θα δικαστεί εκ νέου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου σε δεύτερο βαθμό μαζί με την καταδικασθείσα με την ίδια ποινή αδελφή του Αικατερίνη Βιδάλη, 33 ετών.


Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 30χρονος, πριν την δίκη, είχε συνεργασία με την δικηγόρο κ. Ματούλα Παπαβεργή, που του όρισε το δικαστήριο, αλλά δεν παρουσιάστηκε στο ακροατήριο, ενώ δεν ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές της κλήσεις αλλά και οικείων του προσώπων, με αποτέλεσμα η δίκη να διεξαχθεί απόντος του ίδιου και να καταδικαστεί ερήμην.


Οι δύο εγγονοί φέρονται να δολοφόνησαν από κοινού την 3η Νοεμβρίου 2014 την γιαγιά τους, στην οικία της για μια… τηλεόραση.


Για την παρουσία των δύο κατηγορουμένων στον τόπο του εγκλήματος εκείνη τη νύχτα κρίθηκε ότι δεν καταλείπεται αμφιβολία, καθώς εντοπίστηκε αποτσίγαρο μάρκας PRINCE με το βιολογικό υλικό της πρώτης κατηγορουμένης (που η ίδια είχε ομολογήσει ότι της είχε φέρει νωρίτερα ο δεύτερος κατηγορούμενος) σε τασάκι επιμελώς κρυμμένο, ενώ εντοπίστηκε και βιολογικό υλικό του δεύτερου κατηγορουμένου σε μαξιλαροθήκη της Γερολύμου, παρότι αυτός δεν συνήθιζε να την επισκέπτεται ποτέ αν και ήταν εγγονός της.


Φέρεται επιπλέον να προέκυψε ότι ο 26χρονος προσπάθησε να πείσει την πρώτη κατηγορούμενη να ενοχοποιήσει, καταθέτοντας εις βάρος ενός άλλου προσώπου, με τον οποίο αυτή στο παρελθόν διατηρούσε σχέση και, ο οποίος είχε επιδείξει πολλές φορές βίαιη και αντικοινωνική συμπεριφορά, προκειμένου οι δυο τους να αποφύγουν τα ισόβια, όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε η πρώτη κατηγορούμενη στην συμπληρωματική απολογία της.