Συνελήφθη ο υποτιθέμενος πρώην αστυνομικός που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ληστείας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Συνελήφθη ο υποτιθέμενος πρώην αστυνομικός που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ληστείας

Ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του 38χρονου, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από δύο άγνωστους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

 

Σημειώνεται πως αρχικά ο 38χρονος είχε δηλώσει πως ήταν πρώην αστυνομικός στο Α.Τ Λευκού Πύργου. Ωστόσο μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος άνδρας ουδέποτε είχε υπηρετήσει στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τελικά συνελήφθη για ψευδή καταμήνυση και παράβαση του Νόμου Περί όπλων.

Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για τα αδικήματα της ληστείας και της κλοπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (10-03-2019) 38χρονος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκε (1) μαχαίρι.

Επιπλέον, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο 38χρονος κατά τη σύλληψή του δήλωσε στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία ταυτότητας, καθώς επίσης ανέφερε ψευδώς περιστατικό διάπραξης ληστείας σε βάρος του, προκειμένου να παραπλανήσει τις αρχές.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) ετών για τα αδικήματα της ληστείας και της κλοπής».

thestival.gr