Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:26 | 07/04/2016

Δέσιμο με πλαστικά δεματικά  (tire-up) ή με καλώδιο ηλεκτρικού σίδερου ρούχων, αποτελούσαν μέρος της άγριας δράσης συμμορίας, που ξυλοφόρτωνε, έδενε και λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες. Ένα από τα μέλη της συνελήφθη από στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αποκαλύπτοντας σημαντικά στοιχεία για τις εγκληματικές ενέργειες της σπείρας.

Η χαρακτηριστικότερη περίπτωση της βαναυσότητας των ληστρικών εισβολών τους είχε καταγραφεί το πρωί τις 15ης Ιουνίου 2015. Ο 42χρονος Ν.Ρ. από την Αλβανία μαζί με έναν 46χρονο συμπατριώτη του και δύο ακόμη συνεργούς τους με ονόματα Ardi και Αντώνης, εισέβαλλαν σε κτηματομεσιτικό γραφείο στο ισόγειο 4όροφης πολυκατοικίας επί της οδού Πυθίας στο Γαλάτσι.

Με τη βία ακινητοποίησαν μία 54χρονη γυναίκα και την ξαδέλφη της ηλικίας 80 ετών. Τις οδήγησαν σε διπλανό δωμάτιο-κουζίνα του γραφείου και άρχισαν να τις βασανίζουν. Τις χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα για να αποκαλύψουν που είχαν χρήματα και στη συνέχειατις φίμωσαν με ταινία και τις έδεσαν τα χέρια με σχοινιά και πλαστικά δεματικά (tire-up). Έπειτα ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με λίγα χρήματα και ένα κινητό.

Δεύτερο χτύπημα

Απογοητευμένοι από τη λεία τους, ένας από τους δράστες έμεινε στον χώρο επιτηρώντας τις δεμένες γυναίκες, ενώ ο δεύτερος ανέβηκε στον 4ο όροφο όπου έμενε η ιδιοκτήτρια του κτηματομεσιτικού γραφείου μαζί με την 77χρονη μητέρα της. Ο δράστης χτύπησε το κουδούνι καιόταν η ηλικιωμένη άνοιξε την πέταξε στο δάπεδο, την χτύπησε με τα χέρια του σε όλο το σώμα, την έσυρε από τα χέρια στην κρεβατοκάμαρα όπου την φίμωσε με ρούχα και της έδεσε τα χέρια με πλαστικό δεματικό καθώς και καλώδιο από σίδερο ρούχων. Στη συνέχεια άρπαξε 6.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Οι γυναίκες είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς όπου παρέμειναν αρκετές ημέρες για νοσηλεία.

Ο 42χρονος συνελήφθη από στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στη ληστεία κατονόμασε τους συνεργούς του και ανέφερε λεπτομέρειες για την διάπραξη της. Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα ενώ στο σπίτι του στο Π. Φάληρο βρέθηκε ένα πιστόλια και τρία ακόμη κινητά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε ληστεία ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του και την τυχόν διάπραξη άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

 

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis