Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για δωροληψία και εκβίαση κρατουμένου

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ !
Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για δωροληψία και εκβίαση κρατουμένου

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος Καταστήματος Κράτησης της Βορείου Ελλάδος, το βράδυ της Τρίτης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας και της εκβίασης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από κρατούμενο του καταστήματος κράτησης, σύμφωνα με την οποία ο σωφρονιστικός υπάλληλος του απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας. 

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε χθες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κρατούμενος, ο οποίος διανύει άδεια, παρέδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, κινητό τηλέφωνο και 385 ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις, ενώ παράλληλα διερευνώνται καταγγελίες σε βάρος του, για εισαγωγή στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής. 

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

ΠΗΓΗ: tanea.gr