Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 05/12/2014

 

Μέλος της Αλ Κάιντα, που εξακριβώθηκε ότι ήταν στην Τουρκία, συνελήφθη με κοινή επιχείρηση της CIA, της ΜΙΤ και της τουρκικής Αστυνομίας και παραδόθηκε στην CIA . 

Πρόκειται για τον Αμπντ Μπασέτ Abd Basset Azzouz, που ανήκε στα μέλη της Αλ Κάιντα που ήταν αρμόδια για τη δομή της οργάνωσης στην Αφρική. Ο Azzouz, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του NTV στην Τουρκία, καταζητείτο σε όλο τον κόσμο με την αιτιολογία ότι το 2012 σχεδίασε τη δολοφονία του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο Azzouz είχε μπει στην Τουρκία με πλαστό διαβατήριο. Λέγεται ότι ο Azzouz είχε παίξει ρόλο στην εκπαίδευση και προετοιμασία εκατοντάδων στελεχών της Αλ Κάιντα

Η MIT και η Ασφάλεια διαπίστωσαν πως ο Azzouz μετέβη από την Κωνσταντινούπολη στη Γιάλοβα, όπου είχε νοικιάσει σπίτι και συστάθηκε ειδική ομάδα για τη σύλληψή του. Η ομάδα αυτή, στις 13 Νοεμβρίου, συνέλαβε τον Azzouz τη στιγμή που είχε βγει από το σπίτι του στη Γιάλοβα. Ο Azzouz, στις 24 Νοεμβρίου απελάθηκε αεροπορικώς στην Ιορδανία και παραδόθηκε στο αεροδρόμιο του Αμμάν στους αρμοδίους της CIA. 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis