Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:25 | 12/12/2014

 

H αστυνομία της Νιγηρίας συνέλαβε ένα κορίτσι 13 ετών το οποίο φορούσε μία ζώνη με εκρηκτικά στο Κάνο, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Νιγηρίας, έπειτα από μία διπλή επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν γυναίκες χθες, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Το νεαρό κορίτσι προσήλθε σε ένα ιατρείο σε ένα προάστιο της πόλης Κάνο χθες, λίγες ώρες αφότου σημειώθηκε μία επίθεση καμικάζι με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 4 άνθρωποι, σε μια αγορά στα περίχωρα της πόλης.

Βομβίστριες καμικάζι – που κρύβουν τις εκρηκτικές ύλες κάτω από τα χιτζάμπ που φοράνε και καμουφλάρουν συχνά τη βόμβα που μεταφέρουν ώστε να μοιάζει με βρέφος – εμπλέκονται όλο και περισσότερο στις επιθέσεις που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία.

«Ο κόσμος ο οποίος βρισκόταν εκεί κάλεσε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, που ανακάλυψαν τα εκρηκτικά πάνω (στο νεαρό κορίτσι) τα οποία επρόκειτο να πυροδοτήσει σε μία επίθεση αυτοκτονίας» επισήμανε η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Νιγηρίας.

«Εκείνη έφθασε με τη συνοδεία ενός 30χρονου άνδρα και υποστήριξε ότι είχε τραυματιστεί στην επίθεση που έγινε στην αγορά Κάντιν Κουάρι» είπε μία νοσοκόμα.

«Η αστυνομία ανακάλυψε τα εκρηκτικά που είχε κρύψει κάτω από το χιτζάμπ, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας» προσέθεσε η ίδια.

«Τη συνέλαβαν, όπως και τον άνδρα που τη συνόδευε», συμπλήρωσε.

koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis