Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 16/03/2015
Ένας 20χρονος άνδρας συνελήφθη και του ασκήθηκαν κατηγορίες για επίθεση πρώτου βαθμού στο πλαίσιο της έρευνας για τους πυροβολισμούς της περασμένης εβδομάδας εναντίον αστυνομικών στην πόλη Φέργκιουσον του Μιζούρι,.

Ο ύποπτος, Τζέφρι Ουίλιαμς, από την περιοχή του Σεντ Λούις, παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε, δήλωσε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μακάλοχ, ωστόσο πρόσθεσε ότι «δεν είναι βέβαιο ότι στόχος του ήταν οι αστυνομικοί».

Το Φέργκιουσον είναι ανάστατο και σημειώνονται συνεχώς διαδηλώσεις εκεί αφότου ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε έναν άοπλο 18χρονο μαύρο, τον Μάικλ Μπράουν, το περασμένο καλοκαίρι. Ο θάνατος αυτός πυροδότησε έναν έντονο δημόσιο διάλογο για τα φυλετικά θέματα και τα ζητήματα που σχετίζονται με την αστυνόμευση στις ΗΠΑ και οδήγησε σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Ο Ουίλιαμς, αφροαμερικανός που είχε αποφυλακιστεί με όρους μετά την καταδίκη του για την κατοχή κλοπιμαίων, συνελήφθη μετά από ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αρχές. Πληροφορίες από πολίτες και η ανάλυση μαγνητοσκοπημένων στιγμιότυπων συνέβαλαν στην έρευνα, είπε ο Μακάλοχ.

«Αναγνώρισε ότι ενέχεται στους πυροβολισμούς», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Ο ύποπτος φέρεται ότι χρησιμοποίησε ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,40 και άνοιξε πυρ μέσα από ένα αυτοκίνητο, συνέχισε ο Μακάλοχ πριν προσθέσει ότι είναι πιθανό να πυροβόλησε εναντίον κάποιου άλλου και όχι των αστυνομικών.

Ένας αστυνομικός 41 ετών τραυματίστηκε στον ώμο και ένας 32χρονος συνάδελφός του υπέστη ένα τραύμα στο πρόσωπο από τα πυρά στο επεισόδιο αυτό, νωρίς την περασμένη Πέμπτη. Οι δύο αστυνομικοί έλαβαν εξιτήριο από ένα τοπικό νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν ιατρικές φροντίδες.

 
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis