Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:20 | 14/07/2019

Με τις αυστηρές διατάξεις του νόμου, οι οποίες έχουν διαφοροποιηθεί με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, έρχονται πλέον αντιμέτωποι όσοι εντοπίζονται να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για επαιτεία ή ακόμη και όταν οι ίδιοι επαιτούν.

Αυτό συνέβη και με μία 29χρονη στην Κω, η οποία συνελήφθη προχθές στις 11.15 το βράδυ στην πόλη της Κω για εμπορία ανθρώπου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, η 29χρονη είχε πάει το 11χρονο κοριτσάκι της σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κω και το άφησε στο πεζοδρόμιο για να ζητιανεύσει. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω συνέλαβαν την 29χρονη που εξωθούσε σε επαιτεία το ανήλικο παιδί της, καθώς με τον τρόπο αυτό το θέτει σε κίνδυνο με σκοπό να εισπράξει η ίδια τα χρήματα που αυτό θα κέρδιζε.

Όπως είναι γνωστό, παλαιότερα η επαιτεία ήταν πταίσμα και έτσι η διαδικασία που ακολουθούνταν από τους αστυνομικούς ήταν συγκεκριμένη και σίγουρα με ίχνος αυστηρότητας ως προς τους επαίτες, οι οποίοι την επόμενη  ώρα κιόλας επέστρεφαν στη... δουλειά τους!
[custom:google-ads]
Ωστόσο, με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι συλληφθέντες παραπέμπονται πλέον για εμπορία ανθρώπων και έτσι έρχονται αντιμέτωποι με τις αυστηρές διατάξεις του νόμου.
Αξίζει να υπενθυμιστεί πως και στις αρχές Ιουλίου είχε πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της επαιτείας και άλλων παραβατικών συμπεριφορών.

Συνολικά είχαν προσαχθεί 25 άτομα και είχαν συλληφθεί δέκα για εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών που εξωθούσαν σε επαιτεία και έκθεση σε κίνδυνο. Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την πρόληψη-καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε την 1 Ιουλίου 2019 πρωινές ώρες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στην πόλη της Ρόδου.

Η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν προσαχθεί είκοσι πέντε άτομα και συλληφθεί οκτώ ημεδαποί (ένας άνδρας - επτά γυναίκες) και δυο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 66 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας κατ’ επάγγελμα προέβαιναν σε εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών, τα οποία εξωθούσαν σε επαιτεία είτε από θέση ισχύος είτε αποσπώντας τη συναίνεσή τους με χρήση απατηλών μέσων, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα - υγεία και καθιστώντας αυτά αβοήθητα σε ακραίες συνθήκες (καύσωνα,  ορθοστασία, κ.λπ.) με σκοπό την είσπραξη-κατακράτηση των χρημάτων που κέρδιζαν από την επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:
Μουσικά όργανα (ακορντεόν) που χρησιμοποιούσαν, ως μέσα επαιτείας
Το χρηματικό ποσό των 465,10 ευρώ, ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτοι και το επόμενο διάστημα.

Πηγή: rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis