Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 17/04/2018

Συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες της 14-4-2018 στα Σπάτα, από αστυνομικούς της 'Άμεσης Δράσης, ένας 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, άγνωστος δράστης, βραδινές ώρες της 13-4-2018, τηλεφώνησε σε ημεδαπό και προφασιζόμενος τον αστυνομικό, του ανέφερε ψευδώς ότι ο γιός του κρατείται συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, κατά το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα ανήλικο παιδί, ενώ και ο ίδιος έχει τραυματισθεί.

[custom:google-ads]

Στη συνέχεια, απαίτησε και συμφώνησε με το θύμα να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των -40.000- ευρώ, προκειμένου να απεμπλακεί ο γιος του από την ποινική υπόθεση. Ακολούθως, κανόνισαν να συναντηθούν σε συγκεκριμένο σημείο στην λεωφόρο Αθηνών-Σπάτων, προκειμένου να του παραδώσει τα χρήματα, όπως και έγινε.

Αντιλαμβανόμενο τελικά το θύμα την απάτη σε βάρος του, κατήγγειλε το συμβάν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και οι άμεσα προστρέξαντες αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τον 30χρονο και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -40.000- ευρώ, που είχε προ ολίγου παραλάβει και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες με την παράθεση ψευδών γεγονότων ως πραγματικών.

Συγκεκριμένα και ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας με διάφορους τρόπους αποκτούσαν πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με αυτά, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ιατρούς ή άλλους δημόσιους λειτουργούς.

Στις περιπτώσεις που εμφανίζονταν ως αστυνομικοί, τρομοκρατούσαν τα θύματά τους, επί τω πλείστον ηλικιωμένα άτομα, αναφέροντας τους ψευδώς ότι στενά τους συγγενικά πρόσωπα ενεπλάκησαν σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και κρατούντο ως υπαίτιοι σε Αστυνομικά Τμήματα. Στις περιπτώσεις που έπειθαν τα θύματά τους, απαιτούσαν την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών, προκειμένου να απελευθερωθεί-απεμπλακεί από την ποινική ευθύνη το συγγενικό τους πρόσωπο.

Στις περιπτώσεις που παρουσιάζονταν ως ιατροί, ανέφεραν στους παθόντες ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα νοσηλεύονται, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, σε νοσοκομείο και απαιτούσαν την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού για χειρουργική επέμβαση.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρείς (3) περιπτώσεις απάτης, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis