Συνελήφθη 31χρονος που βοηθούσε στην παράνομη διαμονή αλλοδαπών στην Πλατεία Βικτωρίας

Συνελήφθη 31χρονος που βοηθούσε στην παράνομη διαμονή αλλοδαπών στην Πλατεία Βικτωρίας

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 25-9-2020 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Παντελεήμονα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται αλλοδαπή συνεργός του.

Η σύλληψη επετεύχθη στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι αλλοδαπούς που συχνάζουν στην πλατεία Βικτωρίας, τους παρέχουν διαμονή σε «άτυπους ξενώνες» έναντι χρηματικής αμοιβής από -15- έως -40- ευρώ το άτομο την ημέρα, άνευ φορολογικών στοιχείων.

Σε συντονισμένη δράση αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος στην Πλατεία Βικτωρίας, να διαπραγματεύεται την προσωρινή διαμονή με τέσσερις (4) αλλοδαπούς που έφεραν αποσκευές.

Σε έρευνα στον «άτυπο ξενώνα» , διαμέρισμα 4ου ορόφου, που διαχειρίζονταν ο συλληφθείς και ήταν ιδιοκτησίας της αλλοδαπής συνεργού του, βρέθηκαν εντός αυτού τέσσερις (4) αλλοδαπές γυναίκες, τρείς (3) εκ των οποίων στερούντο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.