Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 30/09/2019

Συνελήφθη με ένταλμα έπειτα από επιχείρηση, πρωινές ώρες της 27-9-2019 στο Κορωπί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 22χρονος ημεδαπός συνεργός του.

Ειδικότερα η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, έπειτα από πολύμηνη έρευνα για την διαλεύκανση υποθέσεων ληστειών και διαρρήξεων-κλοπων από οικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, κατάφερε να ταυτοποιήσει τους ανωτέρω ως τους δράστες των περιστατικών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της ληστείας και της κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

[custom:google-ads]

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, οι δράστες κατά τις νυκτερινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν μονοκατοικίες σε απομονωμένες περιοχές και στη συνέχεια εισέρχονταν, σε αυτές παραβιάζοντας τα παράθυρα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κι άλλα τιμαλφή.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις όπου εξακρίβωναν ότι τα θύματα είναι ηλικιωμένοι και βρίσκονταν εντός των οικιών, επεδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα είτε απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα είτε κτυπώντας τους με βάναυσο τρόπο, προκειμένου εκείνοι να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης χρημάτων.

Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων, ώστε αφενός να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην τα κατέχουν για μεγάλο διάστημα αποτελώντας πειστήρια τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και είδη ρουχισμού που έφεραν κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) ληστειών στις περιοχές της Παιανίας, του Κορωπίου και των Καλυβίων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis