Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 09/06/2016

Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός στην Αμφιλοχία που αναζητούνταν με σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων, ενταλμάτων σύλληψης και βουλευμάτων.

Του ανταποκριτή μας από το agriniopress.gr στο Αγρίνιο

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δεκαεπτά καταδικαστικές αποφάσεις, πέντε εντάλματα σύλληψης και τρία βουλεύματα

Διώκεται μεταξύ άλλων για υποθέσεις απάτης σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγής, έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων, μη απόδοσης Φ.Π.Α., πλαστογραφία κ.α.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση πενήντα πέντε ετών, ενώ οι χρηματικές ποινές και τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ

Ο δράστης διώκονταν για απάτη κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, έκδοση εικονικών τιμολογίων, μη απόδοση Φ.Π.Α., πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και μη υποβολή φορολογικής Δήλωσης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί σταμάτησαν, χθες το μεσημέρι στην Αμφιλοχία, για έλεγχο τον 57χρονο τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, είχε καταδικαστεί με αποφάσεις Δικαστηρίων διαφόρων βαθμίδων, της Αθήνας και του Πειραιά, σε ισόβια κάθειρξη και σε συνολική ποινή φυλάκισης πενήντα πέντε ετών, ενώ του είχαν επιβληθεί χρηματικές ποινές που ξεπερνούσαν τα (10.000.000) ευρώ καθώς και διαρκή αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης των Ανακριτών Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και τρία βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Περισσότερες ειδήσεις για το Αγρίνιο στο agriniopress.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis