Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:23 | 13/06/2015

Ο 37χρονος καταζητούμενος, κάτοχος του κινητού οπλοστασίου των Εξαρχείων, που είχε εντοπιστεί αρχές Μαρτίου 2013, φέρεται να ήταν ο συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη στην αιματηρή ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαίας στις 10 Μαρτίου 2014, όπως εκτιμούν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Στο μεταξύ, ο 34χρονος  καταζητούμενος και επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα», Μάριος Σεϊσίδης, φέρεται από τους αστυνομικούς, να συμμετέχει σε τουλάχιστον επτά ληστείες, από τις εννέα συνολικά, για τις οποίες δημοσιοποίησαν φωτογραφικό υλικό.

          Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχουν καταλήξει στην ταυτότητα του... μύωπα της Κλειτορίας, του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, που φορά περούκα, μεγάλα γυαλιά μυωπίας, έχει φυσικό μούσι, φορά ζακέτα με κουκούλα, τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια, ενώ μπροστά του έχει έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα με λουρί ώμου, και κρατά πιστόλι στο δεξί του χέρι. Πάνω σε κάλυκα του πιστολιού, με το οποίο ο Νίκος Μαζιώτης είχε πυροβολήσει τον αστυνομικό, είχε ταυτοποιηθεί το γενετικό υλικό του.

Τους πρόδωσε το αυτοκίνητο

Ο Μαζιώτης και πιθανότατα ο 37χρονος κάτοχος του κινητού οπλοστασίου στα Εξάρχεια, εισέβαλλαν στην τράπεζα, άρπαξαν 3.800 ευρώ από τα ταμεία, ενεργοποιώντας τον «σιωπηλό» συναγερμό. Οι δράστες έρχονται αντιμέτωποι με δύο αστυνομικούς του τμήματος, ο Μαζιώτης πυροβολεί στο πόδι τον ένα και του «απαλλοτριώνει» το υπηρεσιακό του όπλο. Φεύγουν με αυτοκίνητο που καίνε σε μικρή απόσταση, και διαφεύγουν με δεύτερο, το ασημί Hyundai Accent, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που είχε αγοράσει «νόμιμα», ο Νίκος Μαζιώτης ή ο Γιώργος Πετρακάκος με υπεύθυνες δηλώσεις σε… ΚΕΠ του Αμαρουσίου.

Αυτό το αυτοκίνητο και οι διελεύσεις του από τα διόδια είχαν οδηγήσει τους αστυνομικούς στα ίχνη του Μαζιώτη στο Μαρούσι και τελικά στη σύλληψή του στο Μοναστηράκι. Αρχικά οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το ενδεχόμενο  συνεργός του Νίκου Μαζιώτη να ήταν ο 32χρονος Αντώνης Σταμπούλος, που είχε συλληφθεί έξω από γκαράζ στο Βύρωνα, την 1η Οκτωβρίου 2014, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε η σχάρα του οχήματος που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014.  

Πήραν... μεταγραφή

          Την ίδια ώρα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο 34χρονος Μάριος Σεϊσίδης, έχει συμμετάσχει στις ληστείες που έγιναν στο Νέο Ηράκλειο Αττικής (27-10-2011), Π. Φάληρο (16-11-2011), στο Βελεστίνο Βόλου (14-08-2013), στον Ωροπό (31-01-2014), στο Δώριο Μεσσηνίας (21-03-2014), στη Φαρκαδώνα Τρικάλων (02-04-2015). Ουσιαστικά και οι δύο καταζητούμενοι «ληστές με τα μαύρα», Γρηγόρης Τσιρώνης και Μάριος Σεϊσίδης, είχαν πάρει «μετεγγραφή» στους «ληστές του Διστόμου» με «μάνατζερ» τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκο Μαζιώτη.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis