Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:02 | 21/09/2016

Μνημόνιο συνεργασίας με την αστική, Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία OMNIBUS, που θα αναλαμβάνει να ενημερώνει επί 24ώρου βάσεως, γραπτώς ή τηλεφωνικώς, το προσωπικό του Λιμενικού και τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Ναυτιλίας, για κάθε περιστατικό εξαφάνισης ενηλίκων έως 60 ετών, υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας από τον αρμόδιο υπουργό, Θ. Δρίτσα, και τον πρόεδρο της εταιρείας, Κωνσταντίνο Ταγκούλη, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτιο Ράπτη.

Οι εξαφανίσεις ευάλωτων ενηλίκων (από 18 έως 60 ετών) παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια και ο χρόνος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή διερεύνηση υποθέσεων.

Το υπουργείο από την πλευρά του αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές για τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του «Omnibus Alert», να ενημερώνει την εταιρεία κάθε φορά που δέχεται αναγγελία εξαφάνισης οποιαδήποτε Λιμενική Αρχή, ώστε να ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός ALERT και να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σπουδών των στελεχών του που εκπαιδεύονται στις σχολές, συνοπτική ενημέρωση για τη δυνατότητα, τη διαδικασία και το σκοπό ενεργοποίησης του.

Στο μέλλον θα υπάρξει επίσης σχετική εγκύκλιος ενεργειών προς τις Λιμενικές Αρχές της Επικράτειας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν σε κάθε περίπτωση που δηλώνεται εξαφάνιση ενηλίκου (18 έως 60 ετών).

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis