Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 22/03/2017

Τα παγιδευμένα δέματα «εσωτερικού» τρομάζουν την Αντιτρομοκρατική που ύστερα από την ανακάλυψη των δέκα τρομοπακέτων που προορίζονταν προς χώρες του εξωτερικού αναζητά τις επιστολικές βόμβες που μπορεί να έχουν σταλεί σε εγχώριους στόχους.

Όσο η ανάληψη της ευθύνης για τα οχτώ τελευταία δέματα που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι καθυστερεί, τόσο οι αρμόδιοι αξιωματικοί ανησυχούν για την ύπαρξη και άλλων τρομοπακέτων. Λαμβάνουν, επίσης, υπόψη ότι το 2010 η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει παγιδευμένα δέματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, σχέδιο που εκτιμάται ότι μπορεί να θέλησε να επαναλάβει με ακρίβεια. Έτσι, έχουν δοθεί εντολές να σαρωθούν όλα τα δέματα προς ελληνικά υπουργεία, πρεσβείες στην Αθήνα και οικονομικούς παράγοντες που είχαν εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Και αυτό διότι η στόχευση των τρομοκρατών, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα δέματα που βρέθηκαν στο Κρυονέρι, πριν ταξιδέψουν για Ευρώπη, είχαν –μεταξύ άλλων- αποδέκτες τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, και τον επικεφαλής του EurogroupΓερούν Ντάισελμπλουμ. Είχαν προηγηθεί δύο τρομοπακέτα που πέρασαν τους ελέγχους και έφτασαν μέχρι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο και μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΔΝΤ στο Παρίσι

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι αρκετοί από τους παραλήπτες αλλά και από τους φερόμενους ως αποστολείς, καθηγητές της ΑΣΟΕΕ και Παντείου εξέφρασαν προς την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την επιθυμία τους να μη δημοσιευτούν τα ονόματά τους.

Τα οχτώ νέα δέματα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, εστάλησαν από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος και των Εξαρχείων. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά τη μεταφορά τους δεν βρίσκονταν όλα στους ίδιους ταχυδρομικούς σάκους αλλά έφτασαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι με το ίδιο φορτηγό. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τοποθετήθηκαν σε κιβώτια των ΕΛ.ΤΑ. της ίδιας περιοχής.

Ακριβώς το ίδιο συμπέρασμα είχε προκύψει και με τα τρομοδέματα που εστάλησαν σε Βερολίνο και Παρίσι, τα οποία έφυγαν από τις ίδιες περιοχές. Οι κάμερες της περιοχής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, αν και οι τρομοκράτες έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι φροντίζουν με διάφορα τεχνάσματα να μην εκθέσουν τα πρόσωπά τους, μέσω της χαρτογράφησης των σημείων από τα οποία διέρχονται.  

Τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν ανοίξει και πάλι το θέμα των ζυμώσεων ανάμεσα σε τρομοκράτες και ποινικούς, όπως και το θέμα των επικοινωνιών έγκλειστων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων με τον έξω κόσμο. Και αυτό διότι εκτιμάται ότι τα νέα χτυπήματα προέκυψαν ύστερα από επαφές έγκλειστων τρομοκρατών είτε με ασύλληπτα μέλη ένοπλων ομάδων είτε με άτομα που στρατολογήθηκαν σχετικά πρόσφατα.

Για την κατασκευή των πακέτων, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πιθανό να συνέδραμε ποινικός, που στο παρελθόν έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής.  Στο πλαίσιο αυτό θα επανεξεταστούν για ακόμα μία φορά τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές αλλά θα γίνει και εκ νέου προσπάθεια «αποκρυπτογράφησης» του τρόπου επικοινωνίας μεταξύ κρατουμένων και ατόμων εκτός φυλακής.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis