Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 16/08/2017

Ενα πλήρες συνεργείο με εθελοντές της υπηρεσίας λειτουργεί στο χώρο του αμαξοστασίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Ξεκίνησε να επισκευάζει τις μικροζημιές στα πυροσβεστικά οχήματα την τελευταία πενταετία και εξελίχθηκε σε Σώμα επιλέκτων, που θα τρέξουν από το μέτωπο της φωτιάς για να δώσουν βοήθεια, μέχρι να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και να διορθώσουν μια μεγαλύτερη ζημιά που διαφορετικά θα έστελνε το όχημα στην Αθήνα βγάζοντάς το εκτός υπηρεσίας για αρκετό καιρό. Σε αυτούς τους ανθρώπους που "πιάνουν τα χέρια τους", το Πυροσβεστικό Σώμα έκανε ένα αφιέρωμα. 

[custom:google-ads]

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, η "Ε" μίλησε με έναν από την ομάδα, το Νικήτα Μενούνο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας. Οπως ο ίδιος μας είπε, η δική τους συνεισφορά είναι «σε πρώτο χρόνο να συντηρήσουμε τα οχήματα αντί να τα πηγαίνουμε έξω ή στο συνεργείο του Σώματος στην Αθήνα». Μεταξύ τους και δύο μηχανικοί οι οποίοι «σε όλες τις πυρκαγιές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να διορθώνουν τις μικροβλάβες· ο Θανάσης Μπρούμας για τους ασυρμάτους, τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά των οχημάτων και ο Σπύρος Στασινόπουλος, που ασχολείται πιο πολύ με τα αλυσοπρίονα, τα δισκοπρίονα και τις διασωστικές σειρές για να δουλεύουν σωστά». Οσο για τον ίδιο, εκτελεί χρέη φανοποιού, αφού φροντίζει για τα μικροχτυπήματα, λίγο το βάψιμο, αλλά πάντα και παντού «βοηθάμε όλοι», αναφέρει. Εξηγεί επίσης ότι έτσι καταφέρνουν να εξοικονομούν χρήματα, γιατί δεν χρειάζεται οι βλάβες να επισκευάζονται σε ιδιωτικά συνεργεία, ενώ από την άλλη «να στείλεις ένα όχημα στο συνεργείο του Σώματος είναι μια χρονοβόρα διαδικασία», και πόσο μάλλον «την αντιπυρική περίοδο που τα θέλεις όλα εν ενεργεία». 

ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Ο Νικ. Μενούνος επισημαίνει σε ερώτησή μας και το θέμα που υπάρχει με τα δασικά πυροσβεστικά οχήματα τα οποία είναι παλιά και καταπονημένα. Ωστόσο, μας ενημέρωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται δύο καινούργια οχήματα. Επανερχόμενος στα παλιά δασικά, σημείωσε τη σπουδαιότητα να παραμένουν ετοιμοπόλεμα στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, κάτι για το οποίο φροντίζει η ομάδα του συνεργείου της Π.Υ. Καλαμάτας «να τα συντηρούμε και να τα κρατάμε εν ενεργεία, έχοντας ελπίδες για αντικατάστασή τους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου -αν και αυτό ξέρουμε ότι θα χρειαστεί να περάσει μια διετία για να ολοκληρωθεί ως διαδικασία», λέει καταλήγοντας. 

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το αφιέρωμα του Πυροσβεστικού Σώματος (απ' όπου και οι φωτογραφίες) αναφέρει τα εξής: «Το συνεργείο της Π.Υ. Καλαμάτας και το προσωπικό του (μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και φανοποιοί), υπό την επίβλεψη του διοικητή της Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου, δίνει τον δικό του αγώνα προκειμένου να επαναφέρει σε κατάσταση ετοιμότητας τα πυροσβεστικά οχήματα που έχουν καταπονηθεί από τη χρήση τους στα συμβάντα που καθημερινά αντιμετωπίζουν. Κομμάτι των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας έχει μετατραπεί σε πλήρες συνεργείο άμεσης επισκευής και αποκατάστασης των οχημάτων της Υπηρεσίας που παρουσίασαν βλάβες και φθορές. Επίσης το συνεργείο μεταβαίνει σε υπηρεσίες εντός και εκτός νομού επισκευάζοντας και θέτοντας σε ενέργεια οχήματα που έχουν υποστεί βλάβες. Το συνεργείο ξεκίνησε να λειτουργεί από την περίοδο που διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας ήταν ο σημερινός Αρχηγός του Π.Σ. Βασίλειος Καπέλιος και από τότε αναπτύχθηκε και βελτιώθηκε. 

Τα άτομα που το απαρτίζουν είναι: Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος διοικητής Π.Υ. Καλαμάτας. Πυρονόμος Παναγιώτης Βρυώνης προϊστάμενος κίνησης της Π.Υ. Καλαμάτας. Πυρονόμος Αγγελος Χριστόπουλος μέλος του γραφείου κίνησης, τεχνικός. Πυρονόμος Θανάσης Μπρούμας με ειδικότητα στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά μέρη των οχημάτων. Πυρονόμος Νικήτας Μενούνος με ειδικότητα στον εξοπλισμό των οχημάτων, αντλίες, αλυσοπρίονα κ.λπ. Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Σπύρος Στασινόπουλος βοηθός, απόφοιτος ΤΕΕ με ειδικότητα μηχανικός αυτοκινήτων. Πολιτικό προσωπικό Σπύρος Κωνσταντόπουλος μηχανικός αυτοκινήτων με μετάταξη από ΕΘΕΛ (αποκλειστική ενασχόληση με το τεχνικό κομμάτι του συνεργείου)». 

Ν.Κ.

eleftheriaonline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis