Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 18/06/2015

Τζιχαντιστές της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας εξαπέλυσαν επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δύο χωριά στην νότια επαρχία Ντίφα του Νίγηρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 αμάχους, σύμφωνα με δύο πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες εισέβαλαν στα χωριά στην περιοχή Γκεσκέρου με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και πυροβόλησαν κατοίκους, πριν βάλουν φωτιά στα κατά κύριο λόγο αχυρένια σπίτια του χωριού, όπου άλλοι κάτοικοι κρυβόντουσαν.

Συνολικά «τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Κάποια από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν τα σπίτια τους πυρπολήθηκαν», ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας. Πρόσθεσε επίσης πως ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, επειδή πολλοί από τους επιζήσαντες έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η περιοχή Γκεσκέρου βρίσκεται κατά μήκος της όχθης του ποταμού Κομαντούγκου, που χωρίζει τον Νίγηρα από την Νιγηρία.

Παρά την περιφερειακή στρατιωτική επιχείρηση για την εξόντωση της Μπόκο Χαράμ, πολλές περιοχές στον νότιο Νίγηρα έχουν δεχθεί δεκάδες επιθέσεις αυτό τον χρόνο. Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακηρύξει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 600 ανθρώπους που κατηγορεί για διασυνδέσεις με την οργάνωση.

Ήταν η δεύτερη επίθεση εκτός των συνόρων της Νιγηρίας της ισλαμιστικής οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, έπειτα από τη διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι στην πρωτεύουσα του Τσαντ, Ντζαμένα τη Δευτέρα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση, εξαπέλυσε σειρά αεροπορικών επιθέσεων εναντίον βάσεων της Μπόκο Χαράμ στην Νιγηρία σήμερα, σε αντίποινα της διπλής επίθεσης της Δευτέρας.

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis