Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:24 | 20/08/2019

Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της ψυχιάτρου και προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου καταλογίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και καλεί τα αστυνομικά όργανα να σταματήσουν να τρομοκρατούν γιατρούς όπως και τους γιατρούς να συνεχίσουν να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά αυταρχισμού μέσα στα νοσοκομεία.

Το συμβάν, που πυροδότησε την αντίδραση της ΕΙΝΑΠ, έλαβε χώρα στις 17 Αυγούστου. Στη διάρκεια της εφημερίας η γιατρός της Ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς το αυτονόητο νομικά και επιστημονικά, όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ: «να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό αφενός εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και αφετέρου πριν από 4 μήνες σε άλλο νοσοκομείο της χώρας νεαρός ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε».

Η Αφροδίτη Ρέτζιου επικαλέστηκε και τη σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 - ΦΕΚ 217/Α'/12.10.2006) όπως και ότι οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι ιδιαίτεροι νοσηλευόμενοι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν από την Αφροδίτη Ρέτζιου και περιγράφει η ΕΙΝΑΠ «αντί ο αστυνομικός να πράξει το αυτονόητο άρχισε να απειλεί: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», «δώσε μου τα στοιχεία σου», κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ και σε ελάχιστο χρόνο πέντε ένστολοι, ένοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην Ψυχιατρική κλινική, περικύκλωσαν τη γιατρό και την απείλησαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την οδηγήσουν στο αυτόφωρο την ώρα της εφημερίας της».

[custom:google-ads]

Μετά την επιμονή της ψυχιάτρου και την παρέμβαση της διοίκησης του Θριάσιου Νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Ωστόσο, η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εκρηκτική, όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

«Αφού έγιναν όλα αυτά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής αντί να απολογηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά μία μικρής ομάδας αστυνομικών -το λιγότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει- δημοσίευσε μία κατάπτυστη ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ:

• Χαρακτηρίζει το να μην οπλοφορεί κάποιος σε ψυχιατρική κλινική ως «προοδευτική ευαισθησία»!

• Θεωρεί πως μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ζητάει στοιχεία από εφημερεύοντα γιατρό όποτε και επειδή αυτός το θέλει!

• Κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλήβδην ως «φακελάκηδες»!

• Αποκαλεί ψυχικά ασθενείς τα μέλη της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ» τονίζει η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών στην ανακοίνωσή της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλος τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αστυνομικών


 

Προχωρώντας στην αντεπίθεση η ΕΙΝΑΠ καλεί την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής – η οποία εξέδωσε ανακοίνωση μετά την καταγγελία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ- να σταματήσει την τρομοκρατία γιατρών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «δεν είναι μεμονωμένο συμβάν αλλά πρακτική που απορρέει από τη συνολική διαπαιδαγώγηση που έχουν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία».

«Οι αστυνομικοί αφού ''πάταξαν'' την εγκληματικότητα σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή, αφού πάταξαν τους βαρόνους της νύχτας και των συνοδών δραστηριοτήτων σε όλη την Δυτική Αττική, αποφάσισαν πως σειρά έχει το Θριάσιο νοσοκομείο» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο την επιλογή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων να υπερασπιστεί τη συμπεριφορά του αστυνομικού μέσα στο Θριάσιο.

Η ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τη συμπεριφορά του αστυνομικού αλλά και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και καλεί τους γιατρούς των νοσοκομείων «να αντισταθούν στον εφησυχασμό και την υποταγή και να καταγγέλλουν άμεσα επεισόδια αυταρχισμού στα συνδικαλιστικά τους όργανα».

Καλεί όμως η ΕΙΝΑΠ τους εκπροσώπους των αστυνομικών να «βγουν» από τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, όπου ο ένας κλάδος στρέφεται εναντίον του άλλου, «όπως κάνει ο συντάκτης του κειμένου της ανακοίνωσης του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών». Τους καλεί επίσης να ανοίξουν ως κλάδος μέτωπο ενάντια στη διαφθορά.

«Είναι ανάγκη να σκεφτούμε όλοι ότι, όπως οι μαχόμενοι γιατροί παλεύουν για τη δωρεάν υγεία όλων και έχουν ανοιχτό μέτωπο ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας και στο φακελάκι, το ίδιο και κάθε κλαδικό συνδικαλιστικό όργανο, και των αστυνομικών φυσικά, να ανοίξει φανερό μέτωπο ενάντια στην διαφθορά και σε φαινόμενα αυθαιρεσίας που δυστυχώς «ενδημούν» και στο χώρο της αστυνομίας» καταλήγει η ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε ερπισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis