Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:40 | 11/01/2016

ΑΠΟ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να συνεχίζει να τηρεί «σιγή ιχθύος» ως προς το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των τοπικών υπηρεσιών, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες σε τοπικό επίπεδο από φορείς και θεσμούς, που δεν συμφωνούν με τις προτάσεις αλλαγών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες από την περιοχή του Αμαρίου, σειρά παίρνει το Δυτικό Ρέθυμνο και συγκεκριμένα οι Τοπικές Κοινότητες, οι Ενορίες και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων του Δήμου Ρεθύμνου, που διαφωνούν με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο εδρεύει στην Επισκοπή.

Παράλληλα κόντρα έχει ξεσπάσει στα Ανώγεια, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την προτεινόμενη υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος της ορεινής κωμόπολης σε Αστυνομικό Σταθμό, θέση, από την οποία διαφοροποιήθηκε με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» που με τη σειρά της καταφέρεται της όλης οργάνωσης και λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΛΑΠΠΑΙΩΝ»

Επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία υπογράφουν όλοι οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων των Χωριών καθώς και οι Εφημέριοι των Ενοριών της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων, έλαβε τις προηγούμενες ημέρες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Τόσκας, η πολιτική ηγεσία και η υπηρεσιακή ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τοπικοί Βουλευτές και τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο.

Αντιδρούν έντονα στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος που εδρεύει στην Επισκοπή και ζητούν την συνέχιση λειτουργίας του ως έχει.

Η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Μετά λύπης μας έχουμε πληροφορηθεί από τα Μ.ΜΕ. ότι στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών σχεδιάζεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λαππαίων που εδρεύει στην Επισκοπή Ρεθύμνου και η συγχώνευση του με το Α.Τ. Ρεθύμνου.

Μία τέτοια ενέργεια ανησυχεί και προβληματίζει εμάς του κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δυτικού Ρεθύμνου, μιας περιοχής με ιδιαιτερότητες «ου έχουν να κάνουν με συχνά παρατηρούμενες παραβατικές συμπεριφορές που διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και πλήττουν το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.

Με την κατάργηση του Τμήματος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πλήττεται βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών στην καθημερινότητα τους και γι” αυτό εκφράζουμε με κάδε τρόπο την ανάθεσή και την αγανάκτησή μας. Συν τις άλλοις, η τοπική οικονομία Θα υποστεί μεγάλα πλήγμα, διότι, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος δα επιφέρει ένα «ντόμινο» αποχωρήσεων υπηρεσιών που έχουν απομείνει στην περιοχή μας.

Η Δημοτική ενότητα Λαππαίων έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα με κατάργηση υπηρεσιών και δεν μπορεί να υποστεί κάτι ανάλογο με τα Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται σε μια περιοχή με πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Η αστυνόμευση της περιοχής θα καταστεί πλέον ανύπαρκτη και θα αυξηθούν τα φαινόμενα παραβατικών πράξεων με τις επιπτώσεις στην περιοχή να είναι καταλυτικές.

Γενικώς η αστυνόμευση της περιοχή μας, είναι ήδη ελλιπής, αφού για ένα μόνιμο πληθυσμό 3000 ανθρώπων, υπηρετούν μόνο 8 αστυνομικοί, ενώ οι αποστάσεις από το Ρέθυμνο οι Κοινότητες και οι οικισμοί της περιοχής μας, είναι μεγάλες και ο χρόνος μετάβασης από το ένα άκρο στο άλλο αρκετός.

Η βελτίωσή της μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αύξηση του προσωπικού και των υλικοτεχνικών υποδομών και επ” ουδενί με συγχωνεύσεις και. καταργήσεις Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Επίσης θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι το Α.Τ, Λαππαίων στεγάζεται σε δημόσιο οίκημα μαζί με την Διοίκηση Τροχαίας ΒΟΑΚ και η τυχόν απομάκρυνση του θα δημιουργήσει λειτουργικά προβλήματα και στη Υπηρεσία αυτή

Για όλους τους παραπάνω λόγους, όχι μόνο είναι απαραίτητη η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Λαππαίων, αλλά και η επιπλέον ενίσχυσή του με αστυνομικούς υπαλλήλους και εξοπλισμό, ώστε η αστυνόμευση να είναι επαρκής για την περιοχή και. να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας και παρακαλούμε για την ανάκληση της τυχόν απόφασης σας για κατάργηση του Α.Τ. Λαππαίων.»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε το Δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων με το οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην πρόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να υποβαθμίσει το Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων σε Αστυνομικό Σταθμό.

Ο Δήμος Ανωγείων μέσα από το ψήφισμα του εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στο σχεδιασμό αυτό που μετατρέπει μια ανώτερη δομή σε κατώτερη και μάλιστα στον πιο Ορεινό Δήμο της Κρήτης και ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όχι μόνο την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος ως έχει αλλά και την πλήρη στελέχωση του, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις βέλτιστες υπηρεσίες και να ανταποκρίνεται με επάρκεια στην εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη σε αυτή τη δύσκολη περιοχή του Ορεινού Μυλοποτάμου, ιδιαίτερα σήμερα που οι συγκυρίες που ζούμε στον τόπο μας δυσκολεύουν τις ζωές των πολιτών μας.

Επιπλέον τονίζεται, ότι «η συγκεκριμένη πρόταση είναι αναμφίβολα σε λάθος κατεύθυνση ιδιαίτερα για τις περιοχές της ενδοχώρας της Κρήτης όπως η δική μας, όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες και απαιτείται η πλήρη παρουσία και η καθημερινή στόχευση στην πάταξη όλων των μορφών εγκληματικότητας που αναπτύσσονται.»

Ωστόσο, την αντίθεση τους στο χθεσινό ψήφισμα του Δήμου Ανωγείων για την πρόθεση υποβάθμισης του Αστυνομικού τμήματος Ανωγείων από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, εκφράζουν τα μέλης της παράταξης της ελάσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Σε ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Αντώνη Ρούλιο, αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου με το οποίο ουσιαστικά ζητείται η συναίνεση του Δήμου Ανωγείων για τις επικείμενες αλλαγές στην Αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής αστυνομίας και για πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτών μιας και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Η Ελληνική Αστυνομία ως θεσμός του αστρικού κράτους, πάντοτε από την ίδρυση της ακόμη, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και αλλού, έχει ως κύριο μέλημα, στόχο, σκοπό και σε πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση της Αστικής τάξης και της εξουσίας του κεφαλαίου. Όλες οι υπηρεσίες, η δομή, είναι προσανατολισμένες σε αυτήν την κατεύθυνση γι’ αυτό οι όποιες αλλαγές και αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών της σήμερα, θα υπηρετεί απαρέγκλιτα αυτό το στόχο.

Η δίωξη και καταπολέμηση του εγκλήματος κάθε μορφής, έρχεται πάντοτε σε δεύτερη τουλάχιστον μοίρα, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν αυξημένα φαινόμενα εγκληματικής δραστηριότητας κάθε μορφής εδώ αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη την χώρα και αδυναμία στην αντιμετώπιση τους. Απόδειξη είναι η σπουδή και όρεξη που δείχνουν πάντοτε οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας στην καταστολή εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων όπως των αγροτών με τα ΜΑΤ των απεργών με την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς κτλ.

Για μας δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική στην καταστολή των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, επιλέγεται η σημερινή δήθεν αναδιάρθρωση και μάλιστα θέλουν να και την συναίνεση των Δήμων και περιφερειών, ώστε να αποδεχτούν τον συγκεκριμένο ρόλο που πάντοτε υπηρετούσαν και υπηρετούν.

Δεν συμφωνήσαμε με το συγκεκριμένο ψήφισμα γιατί, ουσιαστικά επιλέγει ανάμεσα σε αυτή ή την άλλη οργανωτική δομή της Ελληνικής αστυνομίας ,ενώ θα έπρεπε ως κύριο μέλημα και στόχο να θέτει την καταπολέμηση κάθε μορφής εγκληματικότητας στο Δήμο μας ,αλλά και γενικότερα.

Οι κάθε μορφής εγκληματικές πράξεις που αναμφίβολα υπάρχουν και στα όρια του Δήμου μας, μπορούν κάλλιστα να καταπολεμηθούν από μια Αστυνομία άρτια εξοπλισμένη σε μέσα και προσωπικό που κύριο ΣΚΟΠΟ, ΔΡΑΣΗ και ΡΟΛΟ θα έχει την πάταξη του κοινού εγκλήματος κάθε μορφής και όχι την ενασχόληση της με την καταστολή εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων

Το πώς θα ονομάζεται, ποια θα είναι η δύναμη της που απαιτείται και άλλα σχετικά με την υπηρέτηση αυτού του σκοπού, είναι αποκλειστικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι του Δήμου.»

http://rethemnosnews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis