Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:24 | 05/02/2017

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, Λεωφόρος Σχιστού, ώρα 10.30 μ.μ. Περίπου 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί να παρακολουθήσουν κόντρες. 

Την Πέμπτη στη Λ. Σχιστού συγκεντρώθηκαν 150 άτομα για να δουν κόντρες.

Κατά μήκος της λεωφόρου και ελαφρώς διαγωνίως, έχουν παρκάρει δεκάδες «πειραγμένα» αυτοκίνητα, μεταμορφώνοντας σε πίστα τον μουντό δρόμο της δυτικής Αττικής. Νεαροί με BMW E36, Citroen Saxo, Mazda MX-5, VW Golf, έχουν έρθει από τις γύρω περιοχές για να δουν τους πιο «γρήγορους» να τρέχουν.

Τρεις ημέρες μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στη Βάρκιζα, οι αμετανόητοι «κοντράκηδες» αψηφούν την Αστυνομία και ενδίδουν στη γοητεία της παρανομίας. Το «Εθνος της Κυριακής» βρέθηκε στο σημείο όπου κάθε Πέμπτη συναντιούνται πιτσιρικάδες για να «λύσουν» τις διαφορές τους στην άσφαλτο.

Τα πρώτα αμάξια άρχισαν να εμφανίζονται δειλά δειλά κατά τις 10 το βράδυ. Υπήρχε ανησυχία λόγω των όσων συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα, μήπως δημιουργηθεί πάλι ένταση.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι το βράδυ της Πέμπτης θα εμφανιστούν ακριβά, σπόρ αυτοκίνητα να τρέξουν. Πρώτοι κατέφθασαν οι μηχανόβιοι. Σούζες, γκάζια και επιταχύνσεις έσπασαν τον πάγο με τους καβαλάρηδες να ανοίγουν το... σόου με τις επιδείξεις τους. Ολο το βράδυ, οι μηχανόβιοι πήγαιναν πάνω - κάτω τη Λ. Σχιστού, περνώντας μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο τους επευφημούσε.

Υστερα ήρθε η σειρά των φτιαγμένων αυτοκινήτων να «λιώσουν» τα λάστιχα. Τα περισσότερα αμάξια ήταν μικρού κυβισμού και βάρους, με τούρμπο κινητήρες. Με μικρές παρεμβάσεις στα ειδικά συνεργεία και άμεσα αποδίδουν πολλά άλογα.

Στη Λ. Σχιστού εμφανίστηκαν δύο φορές περιπολικά της αστυνομίας. Πέρασαν με χαμηλή ταχύτητα μπροστά από το πλήθος και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αποχώρησαν. Το πάρτι με τις κόντρες συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα, όταν και άρχισε να φεύγει ο κόσμος. Το επόμενο ραντεβού θα δοθεί μέσω των social media και οι κοντράκηδες θα εμφανιστούν για να τρέξουν.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναβιώσει η «μόδα» των αυτοσχέδιων αγώνων που γνώρισαν μεγάλη δημοφιλία κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Ομως, η ολική επαναφορά του φαινομένου έγινε μέσα από το Facebook και το YouTube.

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis