Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 10/05/2017

Τους τελευταίους μήνες το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο μια σειρά ειδεχθών εγκλημάτων, πρωτόγνωρων για τα ελληνικά δεδομένα.

Μερικά τρανταχτά παραδείγματα ειναι η δολοφονία του εξάχρονου παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα, η απαγωγή και ο βιασμός της νεαρής φοιτήτριας, η γκανγκστερική δολοφονία του Βασίλη Γρίβα μπροστά στα μάτια του παιδιού του και σε τόσα άλλα αγγελούδια.

Στην περίπτωση της δολοφονίας του άτυχου εξάχρονου κοριτσιού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να "σπάσουν" τον πατέρα και πρώην συνάδελφό τους και να αποσπάσουν αφενός την ομολογία του και αφετέρου το σημείο που εγκατέλειψε το άψυχο κορμάκι του ίδιου του του παιδιού.

Στην περίπτωση του βιασμού από τον 52χρονο "τυφλό", οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας  Δάφνης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατάφεραν να εντοπίσουν την 20χρονη κοπέλα στο ημιυπόγειο - κολαστήριο, μετά από την καταγγελία εξαφάνισής της από τους γονείς της. Μάλιστα, μετά την άρνηση του 52χρονου να ανοίξει την πόρτα και καθώς παρακολουθούσαν το διαμέρισμα, άκουσαν εκκλήσεις σε βοήθεια. Τότε, έσπασαν την πόρτα, διέσωσαν την άτυχη κοπέλα και συνέλαβαν τον βασανιστή της.

Ένα ακόμα παράδειγμα εμπεριστατωμένης έρευνας και επιχειρησιακού σχεδιασμού και εκτέλεσης της ελληνικής αστυνομίας ήταν η εξάρθρωση της συμμορίας των "ληστών των χρηματοκιβωτίων". Μετά από μήνες έρευνας και παρακολούθησης, κινητού που βρέθηκε αλλά και φυσικής, οι αστυνομικοί κατέληξαν στη μαζική σύλληψη των εγκληματιών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αναμφισβήτητα επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας  μέσα σε ένα καθεστώς συνεχώς αυξανόμενης εγκληματικότητας στην ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο, δεν παύουμε να συλλογιζόμαστε τα εξής.

Αφενός κατά πόσο τα παραπάνω ανάγονται όντως ως επιτυχίες της αστυνομίας στο μυαλό της πλειοψηφίας των πολιτών, ειδικότερα αν αναλογιστούμε την "παράλειψη" αναφοράς των ανωτέρω ως επιτυχιών από τα ΜΜΕ.

Και πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, αναρωτιόμαστε αφετέρου πόσο σύντομα θα ξεχαστούν οι εν λόγω επιτυχίες στην περίπτωση που θα υπάρξει ένα αρνητικό περιστατικό, όπως παραδείγματος χάριν η περίπτωση του χρηματισμού του Διοικητή ΑΤ.

Διότι ως γνωστών το επάγγελμα του αστυνομικού στην Ελλάδα αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα επαγγέλματα και κατά την άποψη ορισμένων (θέλουμε να ελπίζουμε λίγων ...), ότι ισχύει για μια μερίδα αστυνομικών, θα πρέπει να ισχύει και για το σύνολο, σε αντίθεση φυσικά με τα υπόλοιπα επαγγέλματα και σε αντίθεση με κάθε λογική.

Κάποιος όμως πρέπει, σε κάποιες περιπτώσεις να παίξει τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου.... 

Ή μήπως όχι;

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis