Συνθήκες εργασίας "Μεσαίωνα" για τους αστυνομικούς στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Συνθήκες εργασίας "Μεσαίωνα" για τους αστυνομικούς στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Επιστολή διαμαρτυρίας στέλνει το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας για τη συνεχιζόμενη παρουσία τους στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τη Λευκίμμη για μια ακόμη φορά δεδομένο ότι οι συνθήκες είναι «ανεπίτρεπτες και προσβλητικές» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:00, με θέμα : «Την αδιάλειπτη και συνεχιζόμενη αστυνομική παρουσία στο Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης, παρά τις εξαγγελίες από την πλευρά του Αρχηγείου για ολική αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων».

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά μας, γιατί παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη την 19 Νοεμβρίου 2018 δεν υλοποιήθηκε η άμεση και ολική αποχώρηση των Αστυνομικών Δυνάμεων από το Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης του Αστυνομικού Προσωπικού¨.
Σας υπενθυμίζουμε ότι από την 5η Μαΐου 2018 που κάηκε ο Χ.Υ.Τ.Υ. έως και σήμερα, καθημερινά απασχολείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από την Δ.Α. Κέρκυρας και φιλοξενούμενες δυνάμεις απ’ όλη τη χώρα για τη φύλαξη του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης και του περιβάλλοντος χώρου.
Επειδή οι συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι ανεπίτρεπτες και προσβλητικές για το αστυνομικό προσωπικό, καθ’ όσον δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και ελλοχεύουν καθημερινά σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων μας, λόγω διάδοσης μολυσματικών ή επιδημικών ασθενειών, απελευθέρωσης χημικών βλαπτικών παραγόντων (μεθάνιο, διοξείδιο του θείου, βενζόλιο, ατμοί μετάλλων κλπ) και ύπαρξης εντόμων και τρωκτικών, πρέπει επιτέλους να σταματήσει η εκμετάλλευση του αστυνομικού προσωπικού και οι συνθήκες εργασίας ¨Μεσαίωνα¨ που επικρατούν επί μακρόν στο Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης, καθ’ όσον «η υπομονή μας» έχει εξαντληθεί και παρά τις συνεχείς «οχλήσεις» προς την Διοίκηση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα.
Αντίθετα νέες αποφάσεις του Σ.τ.Ε. (5/12/2018), επιβάλλουν την μεταφορά δύο χιλιάδων (2.000) ακόμη τόνων απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης, πράγμα που καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται στην πραγματικότητα να αποχωρήσουμε «πότε από εκεί».
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει η άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης.-

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Eπειδή ασθένησες και απουσίασες θα τιμωρηθείς - Του Κανέλλου Β. Νικολάου