Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:45 | 26/05/2017

Τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, περιγράφουν στους αστυνομικούς οι δυο συνοδηγοί του πρώην πρωθυπουργού.

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο άνδρες που επέβαιναν μαζί με τον Λουκά Παπαδήμου στο αυτοκίνητο, όπου σημειώθηκε την Πέμπτη (25/05) έκρηξη. Μετά από μία ημέρα νοσηλείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οι δύο συνοδοί του πρώην πρωθυπουργού πήραν εξιτήριο και μιλούν για τις δραματικές στιγμές που έζησαν.

«Είχα δώσει εντολή να αλλάζουμε συχνά δρομολόγια για λόγους ασφαλείας, ένα απ ’ αυτά ήταν και η διαδρομή από την οδό Ομήρου προς το σπίτι του κυρίου Παπαδήμου, που ακολουθήσαμε χθες», φέρεται να είπε ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, που είναι ακόμα σοκαρισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

«Το θωρακισμένο αυτοκίνητο βρισκόταν για service, έτσι πήραμε το δεύτερο αυτοκίνητο που δεν έχει θωράκιση. Την ώρα που βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο, έδωσα στον κύριο Παπαδήμο την αλληλογραφία, στην οποία υπήρχε και ο παγιδευμένος φάκελος. Η έκρηξη έγινε όταν άνοιξε τον φάκελο ο κύριος Παπαδήμος, με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τίποτα», συμπλήρωσε.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου περιγράφει τις κινήσεις που έκανε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη του τρομοπακέτου, προκείμενου να βγουν και οι τρεις ασφαλείς από το όχημα.

«Την ώρα που κινούμασταν στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση το σπίτι του κυρίου Παπαδήμου, έγινε έκρηξη μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν άκουγα και δεν έβλεπα τίποτα, το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να σταματήσω το αυτοκίνητο, βάζοντας τον λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων στο παρκινγκ, ώστε να ανοίξουν οι πόρτες. Την ώρα όμως που προσπαθούσα να ανοίξω τις πόρτες από μέσα, δεν άνοιγαν, γιατί είχαν παραμορφωθεί λόγω της έκρηξης, ενώ είχαν ανοίξει και οι αερόσακοι. Οι αστυνομικοί από το συνοδευτικό και ο δικυκλιστής μας απεγκλώβισαν με δυσκολία», είπε ο οδηγός που ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis