Συνταξιοδοτικό: Πως γλίτωσαν οι αστυνομικοί και γιατί "έχασαν" οι στρατιωτικοί

Συνταξιοδοτικό: Πως γλίτωσαν οι αστυνομικοί και γιατί "έχασαν" οι στρατιωτικοί
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ
Συνταξιοδοτικό: Πως γλίτωσαν οι αστυνομικοί και γιατί "έχασαν" οι στρατιωτικοί

Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας σε αντίθεση μ΄ αυτό των Ενόπλων Δυνάμεων γλίτωσε τα χειρότερα για το συνταξιοδοτικό.

Και γι΄ αυτό έχουν κάθε λόγο να δηλώνουν ικανοποιημένοι οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ.

Για ακόμη μία φορά αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους στρατιωτικούς.

Αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι γιατί οι στρατιωτικοί είναι πάντα οι ας το πούμε “ριγμένοι”.

Το πρόβλημα δεν πρέπει να αναζητηθεί σ΄ όσους κάτι κερδίζουν, αλλά σ΄ όσους χάνουν.

Άρα στο ΥΠΕΘΑ πρέπει να κοιτάξουμε τι συμβαίνει κι όχι στ΄ άλλα υπουργεία και στα Σώματα Ασφαλείας που ορθώς διατηρούν όσα μπορούν να διατηρήσουν.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με τους “συνδικαλιστές” της ΕΛΑΣ και των στρατιωτικών;

Οι μεν πρώτοι έχουν ασφαλώς πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων οι δεύτεροι εξακολουθουν να βρίσκονται σε απόσταση από τις πολιτικές ηγεσίες, όχι με δική τους ευθύνη και παράλληλα βρίσκονται αντιμέτωπη με πολύ σκληρό πόλεμο εκ των έσω, ο οποίος ξεκίνησε περιέργως αμέσως μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και κορυφώθηκε μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Όπως και να ‘χει η κατάσταση στις ΕΔ φαίνεται ότι θα χειροτερέψει δραματικά.

Είτε έχουμε κύμα παραιτήσεων, έιτε όχι, το κλίμα έχει ξανά επιβαρυνθεί ανησυχητικά.Πως το χειρίστηκαν οι αστυνομικοί και ο Πανούσης

Μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διατυπώθηκε διαφορετικά, τελικά, η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους ενστόλους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δέχτηκε να διατηρήσει τις διατάξεις που είχαν διαμορφωθεί με το πρώτο μνημόνιο, το 2010 και σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη φράση για τους όρους συνταξιοδότησης των ενστόλων «στο 58ο έτος ηλικίας και 40 έτη ασφάλισης», επανέφερε το «60ο έτος ηλικίας ή 40 έτη ασφάλισης», που είχε θεσμοθετηθεί με το πρώτο μνημόνιο.

Η νομοτεχνική βελτίωση που έγινε επαναφέρει την προηγούμενη ρύθμιση, την οποία είχε επεξεργαστεί και προτείνει κατά κύριο λόγο ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιάννη Πανούση, Βασίλης Μαστρογιάννης, ως τμηματάρχης Οικονομικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, και μέλος τριμελούς επιτροπής που είχε μελετήσει το συνταξιοδοτικό της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Κατάφερε να ανατρέψει τις δυσμενείς για όλους προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, διατηρώντας στο ακέραιο τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα». «Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

http://www.onalert.gr