Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 26/04/2018

Συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά την στυγερή δολοφονία του ζεύγους που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα στον Στρόβολο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στις 11.30 το μεσημέρι παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 33χρονος που συνελήφθη χθες το βράδυ σχετικά με το διπλό φονικό του Στροβόλου. Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα της αστυνομίας για διάταγμα κράτησής του οκτώ ημερών.

Η διαδικασία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στοιχεία από πλευράς αστυνομίας.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» DNA του υπόπτου βρέθηκε σε δύο τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Επίσης η Αστυνομία αναζητά δεύτερο πρόσωπο το οποίο εικάζεται ότι ήταν συνεργάτης του 33χρονου.

Στο δικαστήριο Αστυνομικός κατέθεσε τα γεγονότα στο Δικαστήριο και τους λόγους που ζητήθηκε η κράτηση του υπόπτου.

Ο 33χρονος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες: Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, ληστεία, απαγωγή, διάρρηξη, κατοχή διαρρηκτικών οργάνων και αυτουργία.

Όπως είπε ο αστυνομικός στις 12:35 το βράδυ του φόνου, ο 15χρονος γιος του ζεύγους μετέβη σε γειτονική κατοικία και ανέφερε ότι δύο άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του και τον κλείδωσαν στην αποθήκη.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε, στις 10:30 το βράδυ, ξάπλωσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια όπως είπε, «άκουσε το κλάμα της μητέρας του, αλλά νόμισε ότι ήταν όνειρο. Ο δράστης τον ξύπνησε και του είπε να ανοίξει στον δεύτερο δράστη. Πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη».

Όπως περιέγραψε ο ανήλικος, επρόκειτο για άντρα λεπτό, ύψους 1,70 με λεπτά χαρακτηριστικά.

Όπως είπε στους ανακριτές, κατάφερε να βγει από το κελάρι. Στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του, είδε τον πατέρα του στο πάτωμα και τη μητέρα του στο κρεβάτι.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι διαπιστώθηκαν κακώσεις στο σώμα του ανήλικου όταν εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ανακριτή, έγινε παραβίαση στο παράθυρο της κουζίνας και από το σπίτι, λείπει το πορτοφόλι του άντρα, με μετρητά και τις κάρτες του.

Είπε ακόμη ότι εντοπίστηκαν και μώλωπες στον αριστερό μηρό της θανούσας και εκχυμώσεις στον αριστερό ώμο.

Το ίδιο βράδυ ο ύποπτος εθεάθη στην περιοχή και είχε μαζί του δύο αντικείμενα. Αμέσως έγινε έρευνα στην οικία του, χωρίς να εντοπιστεί το οτιδήποτε.

Τι φέρεται να είπε ο 33χρονος

Ανακρινόμενος, ο 33χρονος είπε πως ξέρει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι, ποιοι εμπλέκονται και ποιο είναι το κίνητρο. Αυτό που έγινε, είπε, σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες.

Μάλιστα, ο 33χρονος φέρεται να είπε πρόσφατα σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα γίνει πλούσιος σε λίγες μέρες και ότι θα αγόραζε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με μαρτυρία της αστυνομίας, έλεγε σε γνωστά του πρόσωπα πριν το φονικό ότι σύντομα θα γίνει πλούσιος και επίσης φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ότι η δουλειά που θα τον έκανε πλούσιο ήταν σίγουρη, μιας και υπήρχε πρόσωπο από μέσα που θα τον βοηθούσε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ανήλικου γιου, ο ένας δράστης του είπε, «δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ μικρό γιο».

Ο ύποπτος φέρεται να συνδέθηκε με δείγμα DNA σε δύο τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Στο σημείο εντοπίστηκε και ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία ο 33χρονος φέρεται να παραδέχθηκε προφορικά, ότι ανήκουν στον ίδιο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, οι Αρχές αναζητούν και δεύτερο πρόσωπο που εικάζεται ότι είναι συνεργάτης του, ενώ θα γίνει αναγνωριστική κατάθεση προσώπων στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis